Stappenplan voor het kopen van een huis

15/04/2021
|
41
makelaardij Nuth

Veel mensen hebben er vroeg of laat mee te maken: het kopen van een huis en alle dingen die daar bij komen kijken. Want dat er veel op je af gaat komen is een feit. Waar moet je bijvoorbeeld allemaal op letten? Hoe gaat bieden in zijn werk en heb ik daar een makelaar voor nodig? Dit zijn allemaal dingen waar je onderweg in je zoektocht tegenaan zult gaan lopen. Om je daar mee te helpen hebben we een kort stappenplan voor je gemaakt om je te helpen met je zoektocht naar een nieuw huis.

Zet je woonwensen op een rijtje

Voor je ook maar begint op je zoektocht is het belangrijk om eerst je woonwensen op een rijtje te zetten. Ben je op zoek naar een huis of een appartement? In welke plaats wil je wonen? Wil je in een druk centrum wonen omringd door restaurants of toch liever in een dorp vlakbij de natuur? Als je kinderen hebt zul je rekening moeten houden met de omgeving. Zo is het handig als er een school in de buurt is en een speeltuin. Ook het huis zelf moet je beschrijven. Hoeveel slaapkamers? Een tuin op het zuiden? Allemaal dingen om rekening mee te houden in je zoektocht.

De hypotheek

Je kan dan wel al je droomhuis op het oog hebben, het is belangrijk om te weten of je het huis ook kunt financieren. Want je wilt niet dat je een koopcontract tekent en vervolgens de hypotheek niet kan krijgen. Om te weten hoeveel je kunt lenen, kun je een berekening (laten) doen. Dit kan online door wat financiële gegevens in te vullen. Je kan ook een gesprek aanvragen met een hypotheekadviseur. Zo weet je zeker dat je niet voor verassingen komt te staan.

Gerelateerd nieuws  Een relaxtere ouder zijn voor je kind

Van zoektocht naar bieden

Je kan uiteraard zelf je zoektocht doen met behulp van Funda. Heb je een huis gevonden dat je wel wat lijkt, vraag dan een bezichtiging aan bij de makelaar. Bekijk het huis kritisch en op je gemak. Als het huis je bevalt, ga dan altijd nog een tweede keer kijken op een andere tijdstip en dag. Zo zie je een beetje hoe de buurt is op verschillende dagen en tijdstippen. Heb je je droomhuis gevonden? Dan kan je een bod uitbrengen en kunnen de onderhandelingen beginnen.

Makelaardij Nuth begeleidt je gedurende je zoektocht

Ondanks dat het tegenwoordig heel eenvoudig is om zelf op zoek te gaan naar een woonhuis, raden we je toch aan een makelaar in te schakelen. Bij voorkeur een makelaar die goed bekend is met de omgeving. Ben je op zoek naar een huis in Nuth? Typ dan in Google Makelaardij Nuth in en  vraag een gesprek aan. Bespreek je wensen en samen gaan jullie op zoek. Een makelaar kent de markt en weet waar hij op moet letten. Ook weten zij vaak als eerste welke huizen er nieuw op de markt komen. Nog voor ze op Funda staan. Daarom raden wij ook aan om te kiezen voor een makelaardij Nuth bij je zoektocht naar je perfecte woning!

Recent

Hoe ga je starten met SEA?

27/09/2023

Search Engine Marketing (SEM): De Brug tussen SEO en SEA

22/09/2023

Promoot je bedrijf door middel van video: de kracht van visuele content

08/09/2023

Megasolar? Ideaal!

07/09/2023

Tips om je bedrijf duurzaam te laten groeien

06/09/2023

Meer in deze categorie

Megasolar? Ideaal!

|
Wonen

Wat hoort er in een villa?

|
Wonen

Een feest in de tuin organiseren

|
Ontspanning, Algemeen

Wonen in Portugal: een investering in levenskwaliteit

|
Diensten, Verhuizen
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!