Tips voor een duurzamer kantoor

12/04/2021
|
177
urenstaat

Het is niet zo simpel om een kantoor om te toveren in een duurzame omgeving. Om dit te bereiken zijn er veel verschillende dingen die je kunt doen om bij te dragen aan een duurzaam kantoor. In deze blog worden tips gegeven waar je zelf misschien nog nooit aan had gedacht.

 

Apparaten ook écht uit zetten aan het eind van de dag

De kans is groot dat alle computers nog op stand-by staan wanneer jij en je collega’s het kantoor verlaten na een lange dag werken. Wat veel mensen niet weten is dat een laptop toch redelijk wat energie verbruikt in de slaapstand. Je kunt ervan uitgaan dat 1/3 van het verbruik van een laptop opgaat aan de sluimerstand. Het volledig afsluiten van laptops aan het eind van de dag is een van de meest eenvoudige manieren om het kantoor een duwtje naar de duurzame kant te geven.

 

Weg met de wegwerpbekertjes bij de koffiezetautomaat

Als er iets slecht is voor het milieu zijn het wel wegwerpvoorwerpen. Na één enkele keer gebruiken verdwijnt het in de afvalbak, wat ontzettend zonde is. Het is heel makkelijk om hier als bedrijf verandering in te brengen door deze wegwerpbekertjes te vervangen voor mokken. Dit is een eenmalige investering die goed is voor het milieu en ook nog eens kostenbesparend is op lange termijn.

Gerelateerd nieuws  Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

 

Online urenstaat bijhouden

Een papierloos kantoor draagt niet alleen bij aan een goed milieu, maar levert ook nog eens een opgeruimder kantoor op. Weg met de papiertjes die overal en nergens liggen, die je aan het eind van de maand moet verzamelen om gewerkte uren te verantwoorden. Daarbij heeft een online urenstaat alleen maar voordelen. Een van deze voordelen is dat de urenstaat niet alleen op de laptop kan worden gebruikt, maar ook met een mobiele telefoon. Daardoor is het een flexibele optie, waar je ook staat je kunt altijd wijzigingen toepassen in de urenstaat.

 

Weg met de prullenbak op kantoor

Dit is misschien wel een van de gekste tips. Door prullenbakken op kantoor weg te halen en op centrale plekken afvalscheidingsmeubels te plaatsen wordt personeel verplicht in beweging te komen om dingen weg te gooien. De interactie met collega’s tijdens de korte wandeling zorgt ook meteen voor een betere werksfeer.

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

|
Gezondheid

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

|
Gezondheid

Hoe celebrities op de rode loper altijd een vlekkeloze uitstraling bereiken.

|
Gezondheid

5 Tips om je eigen stijl te vinden

|
Blogging
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!