Vergeten medewerkers 

29/09/2022
|
133
wingsrecruitment-5

Er zijn zeer grote groepen mensen, op zoek naar werk, die door veel werkgevers over het hoofd worden gezien. Dit is dé kans om daar gebruik van te maken. Niet alleen maak je die vergeten groepen blij, ook je bedrijf heeft hier voordeel van. Als je deze medewerkers echt een kans geeft en het vertrouwen, is de kans op een loyale medewerker groot.  

De medewerker die nog ziek is 

Het bedrijf Food Connect spant hierin wel de kroon. Voormalig directeur Benno Schildkamp nam iemand aan die in een burn-out zat. Een gewaagde keuze, maar wel eentje die goed uitpakte. Ze kregen er een zeer goede en loyale medewerker voor terug. Natuurlijk is dit een risicovolle stap. Alleen het vertrouwen naar iemand toe uitspreken, dat blijkt iemand ook weer kracht te geven. 

Dit geldt niet alleen voor medewerkers die ziek zijn, maar ook voor medewerkers met psychische aandoeningen. Iemand kan wel een extra gebruiksaanwijzing hebben, maar kan ook unieke kwaliteiten hebben die andere werkgevers over het hoofd zien.  

De medewerker die ouder is dan 50 

Veel mensen hebben de mond vol van ouderen een kans geven. Alleen in de praktijk zie je dat niet terug. Werknemers die ouder zijn dan 50 worden vaak bij voorbaat al afgeschreven. Er zijn allerlei oordelen over oudere medewerkers. Daarbij worden de voordelen van meer levenservaring en inzicht vaak over het hoofd gezien. Een extra voordeel is dat deze werknemers erg loyaal zijn als ze wel worden aangenomen. Bedenk je dus nog maar een keer goed, voordat je iemand die ouder dan 50 afwijst. 

Gerelateerd nieuws  Hoe veilig ben je in jouw huis?

wingsrecruitment-4

Laatste tip van Wingrecruitment 

Bij Wingrecruitment hebben ze nog een laatste tip: vergeet ook de sollicitanten niet die puur afgewezen worden door hun naam. Mensen met een buitenlandse naam hebben bij voorbaat al een achterstand, geeft Wingrecruitment aan. De cijfers liegen er niet om, uit een onderzoek onder 1.130 werkenden in Nederland, uitgevoerd door uitzendbureau Unique, blijkt dat 24% sollicitanten die weleens zijn afgewezen op basis van persoonsgegevens een migratieachtergrond hebben. Terwijl bij autochtone Nederlanders het gaat om 12%. Dit zorgt ervoor dat veel werkgevers kansen laten liggen. Pech voor hen, geluk voor jou. Een hele groep medewerkers, klaar om bij jou wel aan de slag te mogen. Tenminste, zo kun je er maar beter over denken, aldus Wingrecruitment. 

Laatste tip: wat dacht je van de medewerker zonder diploma? Soms is een interne opleiding net dat opstapje dat nodig is...

Recent

De elektrische auto

23/11/2023

Buitenverlichting ideeën voor tuin en terras

17/11/2023

Leuke manieren om fit te blijven

06/11/2023

Het onderhouden van je woning: wat mag niet vergeten worden?

24/10/2023

Top 5 manieren om rijk te worden in 2024

23/10/2023

Meer in deze categorie

Hoe start je een transport bedrijf?

|
Algemeen, Diensten

Hoe ga je starten met SEA?

|
Algemeen, Diensten

SEO en vertaling - Samenwerken voor wereldwijd succes

|
Blogging, Diensten

Waarom een imago onderzoek?

|
Diensten
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!