Verkopen op Amazon zonder EAN, kan dat?

amazon zonder ean

Om op veel platforms te kunnen verkopen is een EAN code nodig. Deze code koppelt jouw fysieke product aan de online specificaties. Dat betekent dat je op elk nieuw productsoort een nieuwe EAN code moet zetten. Als je dit niet doet dan kun je een artikel niet verkopen. Maar kun je ook bijvoorbeeld verkopen op Amazon zonder EAN?

Waarom heb je een EAN nodig?

Aan de hand van EAN codes worden product specificaties aan een product gelinkt. Dat is ook de reden dat elk nieuwe product soort een nieuwe code nodig heeft. Als je het product dus al verkoopt met een EAN code hoef je geen nieuwe code te kopen. Verkoop je het product nog niet? Dan kun je kijken of iemand anders hetzelfde product verkoopt. Als dat zo is mag je deze EAN code ook gebruiken. Heeft ook niemand anders een EAN code voor je? Dan moet je er kopen. Je kunt EAN codes eenvoudig online bestellen. Dit kan los per product of je kunt een code pakket aanvragen. Je moet per product kijken welke code nodig is. Omdat deze code de precieze specificaties van het product weergeven is dit erg belangrijk.

Gerelateerd nieuws  Kronen en bruggen voor je gebit

Wat nu als je wilt verkopen op Amazon zonder EAN?

Als je wilt verkopen op Amazon zonder EAN code dan kun je een product verkopen dat al op Amazon staat. Omdat de EAN codes bij het product worden weergegeven kun je deze code altijd zien. Het is dan wel belangrijk dat je een identiek product verkoopt. Van de kleur tot aan het merk, niks mag hetzelfde zijn. Je verkoopt dan nog steeds op Amazon met een EAN code. Jij hebt die EAN code echter niet zelf betaalt. Wil je helemaal verkopen op Amazon zonder EAN code? Dan kan dit helaas niet. Zonder deze EAN code kan de verkoop van het product niet worden ingevoerd in het systeem van Amazon. Door deze EAN code weet Amazon namelijk welk product er wordt aangeboden en welk er is verkocht. Zo kan ook de voorraad worden bijgehouden. Je kunt in theorie de EAN codes ook zelf verzinnen. Dit wordt wel afgeraden omdat hier later vaak problemen door ontstaan.

Recent

De elektrische auto

23/11/2023

Buitenverlichting ideeën voor tuin en terras

17/11/2023

Leuke manieren om fit te blijven

06/11/2023

Het onderhouden van je woning: wat mag niet vergeten worden?

24/10/2023

Top 5 manieren om rijk te worden in 2024

23/10/2023

Meer in deze categorie

De elektrische auto

|
Algemeen, Computers & Elektronica

Hoe start je een transport bedrijf?

|
Algemeen, Diensten

Hoe ga je starten met SEA?

|
Algemeen, Diensten

Tips om je bedrijf duurzaam te laten groeien

|
Financieel
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!