Verschillende soorten energie

24/05/2023
|
112
waterenergie

Vroeger was er misschien maar een manier om energie op te wekken, tegenwoordig zijn het er een stuk meer geworden. Bepaalde vormen van energie zijn een stuk beter voor ons milieu dan andere, maar hebben soms weer voordelen op een ander gebied. In deze blog bespreken we een aantal verschillende soorten energie zoals windenergie, waterenergie en zonne-energie.

Wind

De eerste vorm van energie die we zullen bespreken, is windenergie. Deze vorm van energie wordt opgewekt door middel van windturbines en is zeer duurzaam. Wind stopt namelijk nooit met waaien en daarom wordt er gebruik gemaakt van een onuitputbare energiebron. Er moeten echter wel mega grote windturbines voor gebouwd worden en hier zijn buurtbewoners vaak niet zo blij mee.

Zon

Zonne-energie is wellicht de meest gebruikte vorm van energie opwekken. Het is een erg duurzame vorm van energie opwekken en wordt gedaan door middel van zonnepanelen. Omdat zonnepanelen relatief klein zijn en makkelijk toegankelijk, worden ze door heel veel particulieren op het huis geplaatst.

Gerelateerd nieuws  Tips om perfecte hotel te vinden

Er staat ook een artikel online wat de voordelen zijn van zonnepanelen die op de grond worden geplaatst. Deze zonnepanelen draaien volledig op zonne-energie. Klik hier!

Water

Een andere vorm van energie, is waterenergie. Deze vorm van energie wordt in Nederland nog niet veel toegepast, maar het wordt tegenwoordig wel steeds vaker ingezet. Deze vorm van energie wordt opgewekt door middel van stromend water en er zijn op dit moment een aantal middelgrote watercentrales waar dit gedaan wordt in Nederland. Het overige gedeelte van de waterenergie wordt op dit moment nog opgewekt in het buitenland. Deze centrales zijn gepositioneerd naast rivieren, zodat de aanvoer van water altijd groot genoeg is.

Recent

Hoe ga je starten met SEA?

27/09/2023

Search Engine Marketing (SEM): De Brug tussen SEO en SEA

22/09/2023

Promoot je bedrijf door middel van video: de kracht van visuele content

08/09/2023

Megasolar? Ideaal!

07/09/2023

Tips om je bedrijf duurzaam te laten groeien

06/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe ga je starten met SEA?

|
Algemeen, Diensten

Search Engine Marketing (SEM): De Brug tussen SEO en SEA

|
Algemeen

Promoot je bedrijf door middel van video: de kracht van visuele content

|
Algemeen

Hoe effectief sportroutine oppakken?

|
Algemeen, Gezondheid
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!