Tijdens de corona periode zijn er steeds meer mensen die online een assessment moeten uitvoeren om zo te meten welke capaciteiten en vaardigheden zij hebben. Voordat online assessments een ding waren werden deze assessments op papier gemaakt. Het maken van een online assessment kan verschillende voordelen met zich mee brengen voor zowel de maker als de uitgever van het assessment. Een assessment bestaat uit verschillende onderdelen en wordt ondersteund door een assessment software. Bent u benieuwd wat de voor en nadelen van een online assessment zijn? Lees dan gerust verder!

 

De voordelen

Zoals al hierboven benoemd heeft het maken van een online assessment verschillende voordelen dat het met zich mee brengt. Zo scheelt het voor ondernemingen een hoop tijd en geld. Daarnaast kan een online assessment sneller afgenomen worden dan een papieren assessment. Naast de snelheid die bij een online assessment komt kijken kunnen ook meerdere mensen tegelijkertijd hetzelfde assessment maken. Voor een online assessment is niet veel gespecialiseerd personeel nodig. De assessment software kan gemakkelijk de resultaten van een online assessment uitdraaien. Bovendien kunnen de deelnemers van het online assessment gemakkelijk het assessment invullen tijdens de les of thuis op hun eigen mobiele apparaten. De maker afnemer zijn de enige die de resultaten van het assessment kunnen inzien. De resultaten kunt u dan met de uitgever doornemen om te kijken waar de verbeterpunten voor u inzitten. Het kan ook erg fijn voor uw persoonlijke ontwikkeling zijn. U komt erachter welke sterke en zwakke punten u beheerst en waar u aan kan werken. U kunt er ook voor kiezen om een papieren assessment af te nemen echter scheelt dit meer moeite en tijd. Tijd is ook geld dus houd er rekening mee.

 

De nadelen

Natuurlijk heeft een online assessment ook zijn nadelen. Zo is het niet toegestaan om verschillende tabbladen te openen bij het maken van uw capaciteitstesten. De assessment software zorgt ervoor dat dit niet mogelijk is. Het is ook van belang dat u overweg kan met een computer of het apparaat waar u het online assessment op maakt. Daarnaast moet u rekening houden dat u een goede internetverbinding hebt. Als dit niet geval is kunt u het ongeluk krijgen dat uw internet wegvalt en u het assessment opnieuw moet maken. Ook kost het aanschaffen van online-assessmentsoftware geld.

 

assessment software