Auto’s zijn een flinke investering. Een auto kopen kan daarom spannend zijn. Ook zijn ze niet alleen duur, maar je hebt ze simpelweg echt nodig voor meerdere jaren.  Dat zijn goede redenen om goed op te letten als je een auto gaat kopen. Van een miskoop zul je zeker spijt gaan hebben, daar is geen twijfel over mogelijk. Waar moet je dan op letten als je een auto gaat kopen om het beste eruit te halen?

Nieuw

Ga je een nieuwe auto kopen, let er dan op dat je niet teveel gaat betalen. Het is moeilijk om in te schatten hoeveel een dealer op een auto verdienen gaat, maar je hebt een grote kans dat je op zijn minst een paar extra’s kunt krijgen. Zit er bijvoorbeeld geen Bluetooth radio ingebouwd, dan heb je echt wel iets om te onderhandelen als je een auto wilt kopen. Dikke kans dat je dat soort elementen gratis erbij kunt krijgen. Verder kun je vragen hoelang de auto er al staat. Als het steeds meer een showroommodel is dan is een korting ook niet ongebruikelijk. Dit kun je onder andere zien door naar de kilometerteller te kijken. Met slechts een paar proefritjes staan er niet al honderden kilometers op een nieuwe auto.

Pechhulp Eindhoven

Tweedehands

Bij een tweedehands auto is er natuurlijk nog veel meer waar je voorzichtig mee moet zijn. Allereerst kijk je ook naar het aantal gereden kilometers, maar er is meer. Kijk naar het bouwjaar, naar een eerste indruk van de staat van de auto. Lijkt het in combinatie met de prijs te mooi om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo zoals bij alle tweedehands artikelen. Ben je ter plekke, dan kun je onder de motorkap en onder de auto kijken of er iets verroest is. Ziet de olie en de koelvloeistof eruit zoals die zou moeten? Daarna kun je gaan controleren. Kloppen de gegevens van de verkoper vergeleken met de naam waar de auto op staat? Is er een onderhoudsboekje van de garage met het verleden van de auto en klopt dit met het verhaal van de eigenaar? Het zijn goede vragen om te stellen, maar die zijn ook wel nodig als je niet zomaar je geld kwijt wilt raken.

Pechhulp Eindhoven

Mocht er toch iets mis zijn met de auto en je hebt hem al gekocht, dan kun je een dienst zoals pechhulp Eindhoven bellen. Dit is misschien zuur maar pechhulp Eindhoven zal je dan naar de dichtstbijzijnde garage slepen. Daar wordt dan gekeken wat er met de auto aan de hand is.