Waar moet je op letten bij het huren van een container? 

02/02/2022
|
212
grondafval-container-huren

Ben je bijvoorbeeld van plan om achter in de tuin een mooi plekje te maken? Een plek om te koken bijvoorbeeld, maar ook om een heerlijk en eerlijk kopje koffie te drinken? Dan is de kans groot dat je een afvalcontainer nodig hebt. Wil je een grondafval container huren? Dan zijn er een aantal aandachtspunten van belang. Als je hieraan denkt, verloopt alles net wat soepeler. Wil jij ook dat jouw project soepel verloopt? Lees dan hier over de zaken die van toepassing kunnen zijn, voor een grondafval container huren. 

grondafval-huren-container

Grondafval container huren voor vervuilde grond 

Tegenwoordig zijn de verhalen niet meer weg te denken over PFAS en over PFOA. Zit dat in ongewenste grote hoeveelheden bij jou in de grond? Dan kan het zijn dat het wettelijk verplicht is dit zorgvuldig als vervuilde grond te behandelen. Dit heeft ook gevolgen voor als je een grondafval container huren wil. Zo moet er eerst een afvalstroomnummer worden aangevraagd. Daardoor kan men in dat geval ook niet een container binnen 24 uur leveren. Het is dus belangrijk om volgens de voorwaarden te werken en op tijd de container aan te vragen. Kies voor een zorgvuldig bedrijf dat oog heeft voor de voorwaarden en zich aan het protocol houdt.

Gerelateerd nieuws  Soorten fotografie

Container voldoende groot 

Er zijn containers waar 3 kubieke meter inhoud in kan, maar er zijn ook containers waar het dubbele in kan. Het is vaak slimmer om bij twijfel voor de grotere container te kiezen. Op die manier bespaar je al een extra ritje voor het afvoeren van het afval. 

Vergunning 

Afhankelijk van waar je de container neer wil zetten, moet je een vergunning aanvragen. Gaat het om een container in jouw eigen achtertuin, dan is er natuurlijk niets aan de hand. Dat mag je zelf weten. Tenminste als de aanvoer en afvoer gewoon via jouw eigen grond kan plaatsvinden. Heb je een pad met recht van overpad? Dan is het wel zo slim om het er vooraf met de buren over te hebben. Een goede buur is altijd nog beter dan een verre vriend. 

Scheiding van afval 

Zorg voor de juiste containers. Heb je verschillende soorten afval? Dan kan het zijn dat je ook verschillende containers nodig hebt en het afval moet scheiden. Dan is de kans groter dat het afvalverwerkingsbedrijf het naderhand beter kan verwerken.

 

Recent

Waar koop je de benodigdheden voor een voetbal teamweekend?

02/07/2024

Hier zijn de huizenprijzen het duurst

28/06/2024

Wat te doen bij dakschade?

20/06/2024

Tips voor een Italiaans interieur

17/06/2024

Welk eiland speelt Expeditie Robinson zich af?

12/06/2024

Meer in deze categorie

Alternatieven voor het ov in Den Haag

|
Diensten

Bedrijfsidentiteit: de basis voor succes

|
Diensten

Hoe start je een transport bedrijf?

|
Algemeen, Diensten

Hoe ga je starten met SEA?

|
Algemeen, Diensten
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!