Een eerlijk kopje koffie

08/01/2022
|
100
specialty coffee

Je bent een enorme koffiedrinker, maar wist je dat boeren vaak leiden onder het hele proces tot de koffie in jouw kopje zit? Jij krijgt altijd gewoon je salaris uitbetaald, maar boeren worden vaak onderbetaald voor hun bonen en ja, die bonen zitten in jouw koffie. Tegenwoordig bestaat er daarom specialty coffee. Dit is een eerlijk kopje koffie en ook nog eens lekker. Specialty coffee verwijst naar het proces van de boer tot dat eerlijke kopje koffie. Bovendien is het ook nog eens van een oorsprong. Maar dat is nog niet alles. Ben je benieuwd naar de specialty coffee? Lees dan verder.

 

Wat is het?

Zoals net al gezegd is specialty coffee dus eerlijke koffie, die ook nog eens goed smaakt. Het proces met de boer is eerlijk. Daarnaast is specialty coffee ook anders gebrand en geëxtraheerd dan andere koffies. Het extraheren is een proces waarbij de stoffen uit gemalen koffie met heet water worden samengevoegd tot een kopje koffie. En niet zomaar een kopje, dat is dus de specialty coffee. De kwaliteit van de koffie is bovendien uitstekend want de koffie scoort 80 punten op de kwaliteitsschaal. Daarbij heeft de koffie een excellent en outstanding kwaliteit. Je kunt dit uiteraard zelf merken aan de koffie. Je kan het merken aan de geur, het aroma, de smaak, de afdronk, de zuurgraad, de body, de uniformiteit, de balans en de zoetheid van de koffie. Dat zijn een hele hoop dingen dus.

Gerelateerd nieuws  Een dieet schema zorgt voor veel houvast

 

Waarom?

De specialty coffee komt als een van de weinige koffies van een plantage af. De koffie wordt hier rechtstreeks gekocht van de boer en dat voor een eerlijke prijs. De bonen die in de koffie gebruikt worden mogen op maximaal 1300 meter hoogte groeien. De bessen gaan hierdoor langzamer rijpen. Dit komt de smaak vervolgens ten goede. De bessen worden ook nog eens hand geplukt en er wordt met zorg gekeken naar de kwaliteit. Alleen de allerbeste bessen worden daadwerkelijk gebruikt. Vervolgens worden ze in Nederland door een koffiebrander geroosterd tot de koffie. Waarom je dus voor specialty coffee moet kiezen? De koffie is eerlijk, de smaak is puur en de koffie is van uitstekende kwaliteit.

specialty coffee

Recent

De elektrische auto

23/11/2023

Buitenverlichting ideeën voor tuin en terras

17/11/2023

Leuke manieren om fit te blijven

06/11/2023

Het onderhouden van je woning: wat mag niet vergeten worden?

24/10/2023

Top 5 manieren om rijk te worden in 2024

23/10/2023

Meer in deze categorie

Handige gadgets voor in de keuken

|
Eten en Drinken, Wonen

Eten vanuit het seizoen in de Nederlandse keuken 

|
Eten en Drinken

Wat zijn weight gainers?

|
Eten en Drinken, Gezondheid

Dit zijn de leukste restaurants waar je zeker een bezoekje aan moet brengen

|
Eten en Drinken
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!