Waarom leraar een super leuk beroep kan zijn

14/04/2020
|
143
tweede spoor onderwijs

Vroeger toen je zelf op school zat kon je het waarschijnlijk niet voorstellen om leraar of docent te worden, mede omdat je school zelf niks vond. Maar wat nou als ik je vertel dat het beroep leraar super leuk kan zijn? In deze blog lees je precies waarom dat zo is!

Sociale behoefte

Een ding is zeker, als leraar hoef je jezelf niet te vervellen. Je bent op dagelijkse basis bezig met jonge studenten die altijd wel wat te vertellen hebben. Het mooie aan leraar zijn is dat je jouw expertise en passie kunt overbrengen op een jongere generatie, je draagt echt bij aan hun ontwikkeling. Leraar zijn is daarom ook echt een dankbaar beroep. Zeker als je les geeft aan hoger opgeleide mensen zijn deze vaak extra gemotiveerd en luisteren ze ook echt naar je.

Elke dag is anders

Dit is eigenlijk altijd zo als je leraar bent, maar ook net wat meer dan je bijvoorbeeld les geeft op een hogere school of universiteit. Waar je de ene dag nog een presentatie over scheikundige bewegingen aan het geven bent, ben je morgen bezig met het nakijken van examens. Thuiswerken kan daarom ook vaak als je leraar bent. Vaak zie je ook dat docenten stagiaires begeleiden in hun traject, ook dit hoort erbij.

Gerelateerd nieuws  Meer omzet voor je bedrijf

Baan garantie

Je hoeft je als net afgestuurde docent zeker geen zorgen te maken over het vinden van een baan. Er is namelijk al jaren een tekort aan goed opgeleide leraren. Je kunt zo aan de slag op een basisschool, middelbare school of universiteit. Ook over het behouden van je baan zijn er geen zorgen. Het kan wel eens zijn dat jouw functie komt te vervallen. In dit geval kun je gebruik maken van tweede spoor onderwijs. Tweede spoor onderwijs helpt en begeleid jou om snel weer aan de slag te gaan binnen jouw favoriete sector.

Lange vakanties

Je geniet, net als jouw leerlingen, van lekker lange vakanties in de zomer, herfst en lente. Dat is toch een mooi extraatje!  Heb je jouw werk eerder af, dan is een verlening van deze vakanties ook zeker niet gek.

tweede spoor onderwijs

Meer blogs lezen? Lees dan 6 Renovaties die de waarde van je woning kunnen verhogen

Recent

Welk eiland speelt Expeditie Robinson zich af?

12/06/2024

Jack & Jones: trendy en toegankelijke mode voor de moderne man

12/06/2024

Zo combineer je werk en borstvoeding vlekkeloos

08/06/2024

Verspilling tegen gaan tijdens de feestdagen

06/06/2024

Inspiratie voor je kerstpakket

04/06/2024

Meer in deze categorie

Alternatieven voor het ov in Den Haag

|
Diensten

Bedrijfsidentiteit: de basis voor succes

|
Diensten

Hoe start je een transport bedrijf?

|
Algemeen, Diensten

Hoe ga je starten met SEA?

|
Algemeen, Diensten
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!