Wat is een automatische incasso precies?

05/02/2021
|
77
incasseren

Je hebt vast wel eens gehoord van een automatische incasso. Waarschijnlijk heb jij zelfs een aantal abonnenten op je naam staan die gebruik maken van een automatische incasso. De naam zegt het al, in plaats van dat je het incasso zelf moet betalen wordt deze automatisch van je rekening afgeschreven. Dit is voor beide partijen handig. Voor de instantie omdat ze dan hun geld meteen kunnen incasseren zonder erop te hoeven wachten, en voor jou omdat je alles netjes op tijd betaald zonder dat je er over na hoeft te denken. Het automatische incasso wordt ook altijd op dezelfde datum afgesproken, zo weet je ook precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verassingen te staan.

Voordat je gebruik kunt maken van een dergelijk incasso moet je met de bank tot een akkoord komen. Een instantie kan niet zomaar geld van jou incasseren voordat dit gebeurd is. Als dit is gebeurd, dan moet de betreffende instantie (de sportschool, spotify, Netflix enzovoorts) gemachtigd worden om dit te doen. Al met al is deze vorm van incasseren goed voor de wereld. Behalve dat het de cashflow stimuleert lost het ook veel problemen op op het gebied van betalingsverkeer.

Gerelateerd nieuws  Snelle website hebben van groot belang

Voordelen en nadelen

Hieronder zetten we de voor- en de nadelen van een automatisch incasso nog even kort op een rijtje.

Voordeel 1: je hebt veel meer overzicht in je bankzaken. Je weet precies wanneer er hoeveel geld van je rekening wordt afgeschreven. Dit is niet alleen handig voor jezelf, maar ook voor de boekhouding.

Voordeel 2: Alle facturen die je maandelijks binnen krijgt worden ten allen tijden op tijd betaald en hier hoef je zelf helemaal niets voor te doen.

Voordeel 3: sommige instanties geven kortingen aan mensen die te werk gaan met een automatisch incasso.

Nadeel 1: je moet wel zorgen dat je genoeg geld op je rekening hebt staan op de datum van het incasso, aangezien het gewoon wordt afgeschreven. Heb je daarna geen geld meer voor de boodschappen, dan heb je een probleem.

Nadeel 2: heb je meerdere facturen openstaan van dezelfde of meerdere instanties, is de kans groot dat deze tegelijk of kort na elkaar worden afgeschreven.

Recent

De elektrische auto

23/11/2023

Buitenverlichting ideeën voor tuin en terras

17/11/2023

Leuke manieren om fit te blijven

06/11/2023

Het onderhouden van je woning: wat mag niet vergeten worden?

24/10/2023

Top 5 manieren om rijk te worden in 2024

23/10/2023

Meer in deze categorie

SEO en vertaling - Samenwerken voor wereldwijd succes

|
Blogging, Diensten

De opkomst van online reviews

|
Blogging, Algemeen

Kleurrijk plannen werkt efficiënt

|
Blogging

De opkomst van elektrische fietsen met dikke banden

|
Blogging
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!