Wat is een silent disco?

20/09/2021
|
146
silent disco

Steeds meer mensen gaan naar een silent disco of houden er zelf een thuis. Maar wat is het nou precies. Een silent disco is een dans concept waarmee het publiek via draadloze koptelefoons kan luisteren naar een DJ. Als je dus geen koptelefoon op hebt kan het er heel stom uitzien. Iedereen danst en zingt maar als jij geen koptelefoon op hebt hoor je niks.

Een silent disco is dus niet echt stil. Je kan denken doordat iedereen een koptelefoon op heeft dat niemand meezingt, maar dit is meestal niet het geval. Een DJ draait namelijk via de koptelefoon en het is helemaal niet moeilijk om mensen mee te laten zingen.

silent disco

De groei van de silent disco

In Amerika is de silent disco al jaren een hit. In Europa kwam het rond 2018 langzaam een beetje opgang. Inmiddels weet iedereen wel wat een silent disco is en is iedereen er ook wel heen geweest.

Het concept is niet helemaal nieuw. Het is namelijk in het begin van de jaren  90 langzaam in ontwikkeling gebracht. Dit was ook in Amerika, het was verzonnen zodat er minder geluidsoverlast zou zijn voor mensen en dieren in de omgeving.

Gerelateerd nieuws  Meerwaarde van een massage pistool

In 2003 werd in Nederland voor het eerst kennis gemaakt met de silent disco. Maar dit had meer te maken met de introductie van de draadloze koptelefoons, die er uiteindelijk voor hebben gezorgd dat de silent disco van start kon.

 

Waar kun je een silent disco meemaken

Een silent disco kun je vrijwel overal tegen komen. je hebt ook speciale silent disco clubs, deze heb je over het hele land. Soms heb je ook een club of kroeg die een speciaal silent disco avondje organiseert voor 1 avond. Hou daarom altijd de uitgaansgelegenheden uit je buurt in de gaten.

Als je liever niet ergens heen wilt kun je ook vaak silent disco koptelefoons en apparatuur huren. Een bedrijf levert dan alles wat je nodig hebt bij je thuis af. Zo kun je met je eigen vrienden een silent disco houden gewoon bij jezelf thuis. De kosten hiervan zijn ook niet hoog en is voor iedereen betaalbaar. Dus kijk of jij een bedrijf hebt in de buurt die je deze appratuur kan leveren zodat jij een leuk feestje thuis kan hebben.

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

5 Tips om je eigen stijl te vinden

|
Blogging

SEO en vertaling - Samenwerken voor wereldwijd succes

|
Blogging, Diensten

De opkomst van online reviews

|
Blogging, Algemeen

Kleurrijk plannen werkt efficiënt

|
Blogging
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!