Wat zijn weight gainers?

weight gainers

Wie intensief traint en in gewicht (spiermassa) vooral wil groeien kan er baat bij hebben om een weight gainer te nemen. Dit kun je ’s morgens of voor het trainen in nemen zodat je al een groot gedeelte van je calorie inname binnenkrijgt. Het gebruiken van weight gainers kan dus heel gunstig en handig zijn. Maar hier zitten ook een aantal voor- en nadelen aan die we voor jou op een rijtje zetten.

Voordelen van het gebruik van weight gainers.

Zoals je al eerder hebt gelezen zijn weight gainers voor een aantal dingen enorm handig als je fanatiek wil sporten en in spiermassa wilt groeien. Ze zorgen voor een groot deel van de caloriebehoefte die je nodig hebt om goed te kunnen trainen. Daarnaast zitten er ook een aantal hulpstoffen in die je extra energie geven en de kracht in je spieren verhogen om extra goed te kunnen trainen en meer uit je work-out te kunnen halen. Daarnaast bevatten weight gainers ook veel lichaamseigen stoffen die makkelijk worden opgenomen en je spieren tegelijkertijd ook herstellen.

Voordelen:

  • Weight gainers bevatten soms wel al 1250 calorieën per dosering en zijn daarmee dus heel handig om een groot deel van de caloriebehoefte in te nemen.
  • Als je moeite hebt met aankomen kunnen weight gainers je net dat extra zetje geven om wel voldoende aan te komen in gewicht om je spiermassa op te kunnen bouwen.
  • Weight gainers bevatten die ideale samenstelling voor je spiergroei te stimuleren.
  • Weight gainers bevatten de stoffen creatine en L-glutamine, deze 2 stoffen zijn lichaamseigen stoffen en komen van nature al voor in je bloed en in je spieren. Deze zorgen ervoor dat je meer kracht kunt halen uit je spieren tijdens de work-out en ook dat je na de work-out makkelijker herstelt.
Gerelateerd nieuws  Een nieuwe manier om eindelijk af te rekenen met overtollige kilo’s

Nadelen:

  • Een weight gainer is geen maaltijdvervanger, je zult er dus wel nog altijd gezonde voeding bij moeten eten om gezond te blijven.
  • Ook zijn weight gainers heel hoog in kolhydraten. Je moet dus oppassen bij het gebruik hiervan dat je niet te veel aankomt in vet.
  • Als je een weight gainer gebruikt moet je goed uitkijken dat je niet uitdroogt. Deze shakes bevatten altijd een hoge dosering van creatine of cafeïne. Zorg dus altijd dat je voldoende water drinkt als je weight gainers gebruikt.
  • Een weight gainer is daarnaast absoluut niet lekker als het gaat om smaak. Hou hier dus rekening mee en koop er een met een smaak waarvan je weet dat je het enigszins lekker vindt.

weight gainers

 

Recent

De elektrische auto

23/11/2023

Buitenverlichting ideeën voor tuin en terras

17/11/2023

Leuke manieren om fit te blijven

06/11/2023

Het onderhouden van je woning: wat mag niet vergeten worden?

24/10/2023

Top 5 manieren om rijk te worden in 2024

23/10/2023

Meer in deze categorie

Hoe effectief sportroutine oppakken?

|
Algemeen, Gezondheid

Goede manieren om cardio te verbeteren

|
Algemeen, Gezondheid

Waarom je minder suiker zou moeten eten

|
Gezondheid

De populairste sporten ter wereld

|
Gezondheid, Hobby
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!