Zo kom je van piekeren af

11/05/2021
|
50
Reiki Limburg

Piekeren, tobben, manen, kniezen. We hebben er wel duizend woorden voor. Iedereen piekert wel eens.  Over belangrijke keuzes, gesprekken, negatieve gebeurtenissen en ga zo maar door. Tijdens het piekeren komen dezelfde gedachtes steeds terug, het lijkt wel alsof ze rondjes maken in je hoofd. Helaas leidt piekeren zelden tot nieuwe inzichten of oplossingen, je zou dus wel kunnen stellen dat het nutteloos is. In deze blog lees je meer over hoe je van piekeren af zou kunnen komen.

 

Piekeren kun je afleren

Als je er niets aan doet wordt het alleen maar erger. Piekergedachtes zullen nooit ineens stoppen, hier zul je zelf aan moeten werken. Er zijn verschillende methodes om dit te doen. Een van deze methodes is het accepteren van de chaos. Je moet leren accepteren dat je het leven niet onder controle kunt hebben. Een piekeraar denkt verantwoordelijk te zijn voor de controle op zijn leven, daarom wordt er zoveel over nagedacht. Soms moet je accepteren dat je niet alles in de hand hebt.

 

Onderzoek je angst met Reiki Limburg

Piekeren komt voort uit een angst. Omdat piekeren heel oppervlakkig is kan het worden ervaren als een effectieve manier om met angstige gevoelens tijdelijk te onderdrukken. Naarmate tijd verstrekt zul je steeds meer tijd nodig hebben om angst onder controle te krijgen. Het is dus zeker een langetermijnoplossing. Reiki Limburg kan je helpen met onderzoeken waar de angst vandaan komt. Omdat Reiki Limburg werkt met energie overdracht kun je het nergens mee vergelijken, het is een heel unieke methode. Daarnaast kan het rust geven dat iemand voor je bevestigd dat je gedachten niet uit voort hoeven te komen uit angst. Met Reiki Limburg wordt je baas over eigen gedachten.

Gerelateerd nieuws  Topsport

 

Schrijf je gedachten van je af

Een heel effectieve manier om het piekeren te minderen is het op papier noteren van je gedachten. Dat hoeven niet perfect geformuleerde zinnen te zijn, slordige steekwoorden zijn ook al voldoende. Zie het als een manier om gedachten te ordenen. Misschien zie je zelfs een verband tussen de steekwoorden.

Recent

Hoe ga je starten met SEA?

27/09/2023

Search Engine Marketing (SEM): De Brug tussen SEO en SEA

22/09/2023

Promoot je bedrijf door middel van video: de kracht van visuele content

08/09/2023

Megasolar? Ideaal!

07/09/2023

Tips om je bedrijf duurzaam te laten groeien

06/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe effectief sportroutine oppakken?

|
Algemeen, Gezondheid

Dingen om te doen in gemeente Heerlen

|
Ontspanning

Goede manieren om cardio te verbeteren

|
Algemeen, Gezondheid

Waarom je minder suiker zou moeten eten

|
Gezondheid
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!