Zo zou je eigenlijk je haren moeten wassen

17/10/2021
|
192
rubberen waterkering

(Bijna) iedereen wast zijn haren wel een paar keer per week. Is het niet om ervoor te zorgen dat het goed zit, dan is het wel voor het fijne gevoel. Niets voelt lekkerder, dan wanneer je haar lekker schoon is. Natuurlijk gebruik je hiervoor de lekkerste shampoos, maar wat moet je verder doen? Om ervoor te zorgen dat je haar goed is gewassen, is het belangrijk om rekening te houden met deze dingen:

Hoe was je je haar?

Een lekker ruikende shampoo wilt niet altijd zeggen dat dit de juiste is voor jouw haar. Kies voor een shampoo die past bij jouw type haar. Hierbij moet je vooral rekening houden met de structuur en conditie van jouw haar. Heb je last van gespleten haarpunten? Kies dan voor een verzorgde shampoo die je haar niet uitdroogt. Als je snel last hebt van vettig haar is het juist verstandig een shampoo te kiezen met een hogere pH-waarde. Wanneer je het moeilijk vindt om jouw haartype te bepalen, kan je dit het beste aan de kapper vragen. Let bij het gebruik van shampoo ook op de hoeveelheid. Ongeveer een twee-euromunt aan shampoo is voldoende. Voor het beste resultaat was je je haar twee keer. Een keer om het vuil eruit te halen en nog een keer om het schoon te maken.

Gerelateerd nieuws  All about vapes

Het is belangrijk om je haar goed te verzorgen met conditioner. Als je last hebt van droog haar, kan je ook een intensief haarmasker gebruiken. Het aanbrengen van het masker of de conditioner hoeft alleen in de punten. Zo voorkom je dat je haar vettig wordt. Spoel dit goed uit, zodat er geen resten in je haar blijven zitten.

Daarnaast moet je na het wassen goed opletten hoe jij je haar droogt. Wikkel een handdoek niet te strak om je hoofd en zorg bij het föhnen altijd voor een hittebestendige spray. Wil je je haar dat extra zetje geven? Verzorg het dan nog een keer met een lekker ruikende olie.

rubberen waterkering

Rubberen waterkering

Heb jij een inloopdouche en ben je het ook zo zat dat je hele badkamer onder water komt te staan als je je haar aan het wassen bent? Koop dan een rubberen waterkering. Een rubberen waterkering zorgt ervoor dat het water niet kan weglopen. Niet meer minuten lang je badkamer droogmaken dus! Het fijne aan een rubberen waterkering? Het is minder hard dan ander materiaal, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken om je teen te stoten als je weer eens shampoo in je ogen hebt gekregen.

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

|
Gezondheid

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

|
Gezondheid

Hoe celebrities op de rode loper altijd een vlekkeloze uitstraling bereiken.

|
Gezondheid

Hoe slaap invloed heeft op je huid

|
Gezondheid
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!