Zo zou je eigenlijk je haren moeten wassen

17/10/2021
|
93
rubberen waterkering

(Bijna) iedereen wast zijn haren wel een paar keer per week. Is het niet om ervoor te zorgen dat het goed zit, dan is het wel voor het fijne gevoel. Niets voelt lekkerder, dan wanneer je haar lekker schoon is. Natuurlijk gebruik je hiervoor de lekkerste shampoos, maar wat moet je verder doen? Om ervoor te zorgen dat je haar goed is gewassen, is het belangrijk om rekening te houden met deze dingen:

Hoe was je je haar?

Een lekker ruikende shampoo wilt niet altijd zeggen dat dit de juiste is voor jouw haar. Kies voor een shampoo die past bij jouw type haar. Hierbij moet je vooral rekening houden met de structuur en conditie van jouw haar. Heb je last van gespleten haarpunten? Kies dan voor een verzorgde shampoo die je haar niet uitdroogt. Als je snel last hebt van vettig haar is het juist verstandig een shampoo te kiezen met een hogere pH-waarde. Wanneer je het moeilijk vindt om jouw haartype te bepalen, kan je dit het beste aan de kapper vragen. Let bij het gebruik van shampoo ook op de hoeveelheid. Ongeveer een twee-euromunt aan shampoo is voldoende. Voor het beste resultaat was je je haar twee keer. Een keer om het vuil eruit te halen en nog een keer om het schoon te maken.

Gerelateerd nieuws  Zo kom je van piekeren af

Het is belangrijk om je haar goed te verzorgen met conditioner. Als je last hebt van droog haar, kan je ook een intensief haarmasker gebruiken. Het aanbrengen van het masker of de conditioner hoeft alleen in de punten. Zo voorkom je dat je haar vettig wordt. Spoel dit goed uit, zodat er geen resten in je haar blijven zitten.

Daarnaast moet je na het wassen goed opletten hoe jij je haar droogt. Wikkel een handdoek niet te strak om je hoofd en zorg bij het föhnen altijd voor een hittebestendige spray. Wil je je haar dat extra zetje geven? Verzorg het dan nog een keer met een lekker ruikende olie.

rubberen waterkering

Rubberen waterkering

Heb jij een inloopdouche en ben je het ook zo zat dat je hele badkamer onder water komt te staan als je je haar aan het wassen bent? Koop dan een rubberen waterkering. Een rubberen waterkering zorgt ervoor dat het water niet kan weglopen. Niet meer minuten lang je badkamer droogmaken dus! Het fijne aan een rubberen waterkering? Het is minder hard dan ander materiaal, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken om je teen te stoten als je weer eens shampoo in je ogen hebt gekregen.

Recent

De elektrische auto

23/11/2023

Buitenverlichting ideeën voor tuin en terras

17/11/2023

Leuke manieren om fit te blijven

06/11/2023

Het onderhouden van je woning: wat mag niet vergeten worden?

24/10/2023

Top 5 manieren om rijk te worden in 2024

23/10/2023

Meer in deze categorie

Hoe effectief sportroutine oppakken?

|
Algemeen, Gezondheid

Goede manieren om cardio te verbeteren

|
Algemeen, Gezondheid

Waarom je minder suiker zou moeten eten

|
Gezondheid

De populairste sporten ter wereld

|
Gezondheid, Hobby
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!