Alles over baardolie 

23/07/2022
|
190
baardolie

Baarden zijn al een tijd erg in. Het is geen rage gebleken, je kunt gerust spreken van een trend. Als je een baard hebt of je baard laat groeien, is het wel belangrijk om nu te weten hoe je het beste zo'n baard kunt verzorgen. Daarbij is baardolie een belangrijk onderdeel voor een optimale verzorging. Meer weten over baardolie? Lees het hier. 

Waarvoor is deze olie eigenlijk? 

Olie voor de baard helpt tegen een droge baard. Maar het doet meer dan dat. Een goede olie zorgt namelijk ook voor hydratatie van de huid en het voedt de huid ook. Daarnaast helpt de olie bij het herstellen van dode puntjes in de baardharen. En natuurlijk is er bij een langere baard meer kans op gespleten punten.  

Baardhaar is dikker en grover dan gewoon haar. Het is wat stugger. Wil je dat de baard er toch vol uitziet met een mooie glans, dan is olie essentieel. 

Hoeveel gebruik je nu? 

Als je baardolie gebruikt, hangt het af van de baardlengte hoeveel druppels olie je nodig hebt per dag. Bij een baard van kleiner dan een centimeter is 2 tot 3 druppels genoeg. Tot 3 centimeter is 3 tot 4 druppels goed en tot 10 centimeter is 5 a 6 druppels olie voldoende. Bij een nog langere baard heb je 6 of meer druppels nodig, bovendien is het dan handig om te kijken of je 1 of 2 keer per dag olie in je baard kunt doen. 

Gerelateerd nieuws  Zo kom je van piekeren af

baardolie-2

Verschillende soorten olie voor de baard 

Er zijn verschillende soorten olie die je voor een baard kunt gebruiken. Zo zijn er onder andere de volgende mogelijkheden: 

  • Arganolie. 
  • Amandelolie. 
  • Druivenpitolie. 
  • Bergamotolie. 
  • Jojoba olie. 
  • Perzikpitolie. 
  • Sandelhoutolie. 

Arganolie is een zeer bekende olie voor baardolie. Men zegt dat argaolie goed is voor als je een langer baard wil laten groeien. Dat maakt natuurlijk deze olie ook bijzonder populair.  

Goede verzorging 

Bedenk goed dat je er alleen met een goede baardolie nog niet bent. Het is belangrijk om bijvoorbeeld je gezichtshuid goed te verzorgen. Een gezonde huid is belangrijk. Ook het gebruik van een speciale baardshampoo en conditioner wordt aangeraden. Verder is voor een mooie gezonde baard ook een goede leefstijl van belang, dit kan zelf mogelijk positief werken op je baardgroei.

Recent

Welk eiland speelt Expeditie Robinson zich af?

12/06/2024

Jack & Jones: trendy en toegankelijke mode voor de moderne man

12/06/2024

Zo combineer je werk en borstvoeding vlekkeloos

08/06/2024

Verspilling tegen gaan tijdens de feestdagen

06/06/2024

Inspiratie voor je kerstpakket

04/06/2024

Meer in deze categorie

Zo combineer je werk en borstvoeding vlekkeloos

|
Gezondheid

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

|
Gezondheid

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

|
Gezondheid

Hoe celebrities op de rode loper altijd een vlekkeloze uitstraling bereiken.

|
Gezondheid
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!