Bewegen zonder je levensstijl te veel aan te passen? Dat doe je zo!

27/06/2022
|
186
gezond afvallen

Gezond afvallen is moeilijker dan je denkt. Vaak houdt het in dat je je voeding moet aanpassen en naar de gym moet trekken. Dit hoeft echter niet per se het geval te zijn. Gezond afvallen kan ook door zeer kleine aanpassingen te doen in je dagelijkse hoeveelheid beweging, waardoor je weinig veranderingen merkt!

gezond afvallen

Wandel of fiets meer naar plaatsen die dichtbij zijn

Om gezond af te vallen, is beweging noodzakelijk. Dat is (helaas) een feit dat niet kan worden veranderd. Veel mensen denken echter meteen aan de gym, maar dat hoeft niet per se het geval te zijn. Vaak zijn kleine veranderingen voldoende om een groot verschil te maken. Een van de beste manieren om meer te bewegen, is door te wandelen of te fietsen naar plaatsen die redelijk dichtbij zijn. Dit is niet alleen goed voor je lichaam, maar zorgt er ook voor dat je wat frisse lucht krijgt en eventueel wat kan genieten van je omgeving.

 

Koop of maak een stabureau

Als student of werknemer zit je heel veel achter je bureau. Tijdens al dat zitten stretch je je benen niet voldoende en het enige lichaamsdeel dat beweegt, zijn je vingers op het toetsenbord van je computer. Een oplossing hiervoor is een stabureau kopen of maken. Tegenwoordig zijn de prijzen voor een stabureau niet zo hoog en kan je er gemakkelijk een vinden. Als je echter geen zin hebt om een stabureau te kopen en er zelf een wil maken kan dat door bijvoorbeeld dozen of boeken te stapelen tot je de gewenste hoogte bekomt.

Gerelateerd nieuws  Lichamelijke verzorging

 

Wandel met een huisdier

Een van de gemakkelijkste manieren om je stappenteller de hoogte in te laten schieten, is door een hond te nemen die veel moet wandelen. Wandelen met een hond zorgt ervoor dat je op verschillende momenten van de dag buiten komt en wandelt. De duur van de wandeling hangt natuurlijk af van welke hond je neemt. `

 

Mix bewegen met een leuke activiteit

Wanneer je niet graag beweegt, kan je beweging koppelen aan een leuke activiteit. Een gekend voorbeeld is het kijken van je favoriete serie in de gym. Je kan echter ook bijvoorbeeld een audioboek opzetten tijdens een lichte work-out thuis of muziek toevoegen aan een wandeling. Vergeet jezelf ook niet te belonen met bijvoorbeeld een massage of een nieuw product. Zo behoud je de motivatie om verder te gaan!

gezond afvallen

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

|
Gezondheid

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

|
Gezondheid

Hoe celebrities op de rode loper altijd een vlekkeloze uitstraling bereiken.

|
Gezondheid

Hoe slaap invloed heeft op je huid

|
Gezondheid
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!