De betrouwbaarheid van een website achterhalen

30/07/2021
|
74
inforeview

Je hebt prachtige schoenen gevonden op een website. De schoenen waar je altijd al van gedroomd hebt en die er dan ook perfect uitzien. Hoe ze lopen, dat zou je een zorg zijn, maar je moét ze hebben. Het enige probleem is dat je de schoenen hebt gezien op een website waar je nog nooit eerder iets op het gekocht. Sterker nog, de naam van de website zegt je ook totaal niets. Je moet die schoenen natuurlijk hebben, dat begrijpen we als geen ander. Maar voor je tot aankoop overgaat, raden we je aan eerst te proberen te achterhalen of de website wel betrouwbaar is en je niet straks je geld kwijt bent, zonder in het bezit te zijn van je felbegeerde schoenen.

Staat de website vermeld op een site als Inforeview?

Reviews zijn erg belangrijk. Ze vertellen je niet alleen iets over een product, maar ook over de website. Dus ga op zoek op websites als Inforeview of Kiyoh naar reviews van de website. Ga niet blindelings op de beoordelingen af maar bekijk ze kritisch. Oplichters zijn niet op hun achterhoofd gevallen, ook zij weten hoe ze nep reviews moeten schrijven en zich zo geloofwaardig mogelijk op te stellen. Hoe meer reviews je vindt, hoe beter. Maar denk er aan dat als een website 200 reviews heeft en al die 200 review 5 sterren beoordelingen zijn, dat er meer aan de hand kan zijn.

Gerelateerd nieuws  Waarom naamsbekendheid creëren?

Bekijk het keurmerk

Kijk ook altijd goed of de website over een keurmerk van bijvoorbeeld Keurmerk Webshop bezit. Maar kijk ook verder dan dat, want een oplichter kan natuurlijk gewoon het keurmerk op zijn website zetten. Dus ga ook naar de website van het betreffende keurmerk en controleer of de webshop daar ook echt bij is aangesloten. Ook op de website van de politie kun je kijken of er meldingen zijn van je webshop. Er is een speciale checkfunctie op de website van de politie die iedereen kan raadplegen. Dus heb je twijfels over een website? Doe altijd goed onderzoek alvorens je overgaat tot aankoop!

Lees ook SEO en vertaling - Samenwerken voor wereldwijd succes

Recent

De elektrische auto

23/11/2023

Buitenverlichting ideeën voor tuin en terras

17/11/2023

Leuke manieren om fit te blijven

06/11/2023

Het onderhouden van je woning: wat mag niet vergeten worden?

24/10/2023

Top 5 manieren om rijk te worden in 2024

23/10/2023

Meer in deze categorie

SEO en vertaling - Samenwerken voor wereldwijd succes

|
Blogging, Diensten

De opkomst van online reviews

|
Blogging, Algemeen

Kleurrijk plannen werkt efficiënt

|
Blogging

De opkomst van elektrische fietsen met dikke banden

|
Blogging
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!