De leukste knutselideeën voor een regenachtige dag

17/05/2021
|
193
nopjesfolie

Heb je eindelijk vakantie en dan regent het de hele dag! Tja, dat heb je helaas wel vaker in ons regenachtige Nederland. Maar niet getreurd, er zijn genoeg andere leuke dingen die je binnen kunt doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kasteel bouwen van lege dozen? Of een tent bouwen van (oude) lakens? Voor alle super creatieve kinderen hebben wij een aantal leuke knutselideeën op een rijtje gezet. Dus pak je knutselspullen maar alvast tevoorschijn en lees snel verder!

Creatief met karton

Hier kan echt alles onder vallen! Want zelfs wc-rolletjes zijn van karton. En wist je dat je hier bijzonder leuke dingen van kunt maken? Dus gooi ze niet meer weg, maar verzamel alle rolletjes die je in huis kunt vinden! Hiermee kan je de leukste dingen maken. Bijvoorbeeld kartonnen konijnen! Het rolletje is het lijfje en de rest maak je uit andere materialen. Het neusje kan een klein kurkje zijn en de ogen en snorharen en de oren maak je van papier. Vergeet niet het wc rolletje te verven in allerlei leuke kleuren.

Een kijkdoos uit een schoendoos

Wist je dat je prachtige werelden kunt maken in een schoendoos? Zoek een schoendoos en haal de deksel er vanaf. Aan een korte zijkant van de doos maak je een mooi rond gat. Groot genoeg dat je er makkelijk door kunt kijken. Nu kan je een wereld gaan bouwen. Plak bijvoorbeeld aan de binnenkant van de deksel een aantal watten. Dit worden je wolken. In de schoenendoos zelf kan je bomen maken van papier. Maak een kasteel en kleine dieren. Of een dorpje vol fantasiepoppetjes. Je kan alles maken wat je maar wilt! Wil je het echt bijzonder maken, hang dan wat superkleine lampjes in de doos voor een betoverende sfeer. Ben je klaar? Doe de deksel op de doos en kijk door het gat in de zijkant. En laat je ouders en vriendjes betoveren door de mooie wereld die jij gemaakt hebt!

Gerelateerd nieuws  Deze dingen moet je niet vergeten als je op vakantie gaat!

Gooi de nopjesfolie niet weg!

Ken je nopjesfolie? Sommige mensen noemen het ook wel bubbeltjesfolie, bubbelplastic of noppenfolie. Vrijwel iedereen heeft het wel in huis. Veel webshops gebruiken het namelijk om hun spullen in te verzenden. Dus vraag je ouders eens of jullie er nog ergens hebben liggen. Nopjesfolie ken je wel omdat het erg leuk is om de bubbeltjes te laten knappen. Maar houd je in! De bubbeltjes hebben we nu nodig! Pak je verfspullen erbij en verf de nopjesfolie in leuke kleuren. Bijvoorbeeld in de kleuren van de regenboog. Of van een giraffe. Nu kun je de nopjesfolie gebruiken als afdruk. Dus druk je geverfde folie op een leeg papier of karton. Heb je een mooie regenboog gemaakt? Schilder dan snel verder en maak ook bomen, dieren en huizen. Als je liever papier gebruikt kan dat natuurlijk ook.

De zon schijnt weer!

Nu je je de hele ochtend hebt vermaakt met de leukste knutselideeën, is het tijd om naar buiten te gaan! de zon schijnt weer dus niets houd je tegen. Want niets is leuker dan buitenspelen toch? Dus verzamel al je vriendjes, je huisdieren of je broertje of zusje en ga op avontuur in de tuin of speeltuin bij jou in de buurt!

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

De populairste sporten ter wereld

|
Gezondheid, Hobby

Vreemde hobby’s van mensen

|
Hobby

Oude meubelstukken opknappen

|
Hobby, Kunst

Wat is mixed martial arts?

|
Hobby
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!