De positieve werking van gember

afvallen met gember

Iedereen weet waarschijnlijk wel dat gember gezond is. Vooral in de Aziatische keuken wordt gember veelvoudig gebruikt als smaakmaker. Door de uitgesproken geur en smaak van gember moet je er wel echt van houden. Maar wat maakt gember precies zo gezond? De meeste mensen zullen de bekende gember shotjes wel kennen. De reden voor het innemen van gember is dat gember een hele positieve werking heeft op je lichaam.

Hoge concentratie antioxidanten

In gember zitten veel antioxidanten. Antioxidanten zorgen ervoor dat je minder snel ziektes kunt krijgen. Gember is ten eerste dus al goed door de werking van de antioxidanten. Daarnaast is gember rijk een hoop verschillende vitaminen en mineralen. Door de vele vitamines en mineralen krijgt je lichaam dus een echte gezonde boost bij het innemen van gember. Er zijn drie belangrijke werkzame stoffen die een positieve werking hebben op je lichaam. Ten eerste gingerol, deze stof stimuleert de werking van de lever en kan misselijkheid verminderen. Ten tweede shogoal, dit heeft een pijnstillende en genezende werking op ontstekingen. De laatste belangrijke stof is zingiberene, deze zorgt voor een gezonde spijsvertering.

Gerelateerd nieuws  Een nieuwe manier om eindelijk af te rekenen met overtollige kilo’s

Afvallen met gember

De meeste mensen weten dat gember gezond is, maar weten niet dat gember ook kan helpen met afvallen. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat het innemen van gember ervoor zorgt dat je een voller gevoel hebt waardoor je minder snel een honger gevoel hebt. Gember heeft daarbij een positieve invloed op je bloedsuikerspiegel. Een stabiele bloedsuikerspiegel is erg belangrijk bij afvallen. Een wisselende of hoge bloedsuikerspiegel zorgt namelijk voor een vertraagde vetverbranding. Een vertraagde vetverbranding zorgt er op zijn beurt weer voor dat je minder snel afvalt.  Afvallen met gember is dus heel goed mogelijk.

Hoe krijg je gember binnen?

Je kunt gember verwerken in je eten. Let er wel op dat dit een vrij uitgesproken smaak heeft dus let er goed op of je dit wel echt lust. Daarnaast kun je natuurlijk de welbekende gembershots kopen of zelf maken. De meest voorkomende manier van gember binnenkrijgen is via gemberthee. Door een paar schijfjes gember te snijden en in warm water te doen heb je snel en makkelijk gemberthee.

afvallen met gember

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

|
Gezondheid

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

|
Gezondheid

Hoe celebrities op de rode loper altijd een vlekkeloze uitstraling bereiken.

|
Gezondheid

Hoe slaap invloed heeft op je huid

|
Gezondheid
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!