Een diervriendelijke tuin

11/04/2023
|
263
Een diervriendelijke tuin

Veel mensen doen er alles aan om insecten en andere dieren uit hun tuin te jagen, maar er zijn ook veel dierenliefhebbers die er juist voor kiezen om dieren aan te trekken in de tuin. Het aantrekken van dieren in je eigen tuin kan een geweldige manier zijn om de schoonheid van de natuur dicht bij huis te ervaren. Vind jij het leuk om vogels, vlinders of diverse insecten in je tuin te hebben? Dan hebben we hier een aantal tips voor een diervriendelijke tuin!

Waarom een diervriendelijke tuin?

Veel mensen vragen zich af waarom zou je kiezen voor een diervriendelijke tuin? Daar zijn een aantal redenen voor. Naast het feit dat het leuk is, kan het ook nuttig zijn. Veel dieren hebben namelijk een functie in de tuin. Bijen en vlinders bestuiven bloemen en vogels eten ongewenste insecten.

Let er wel op dat je rekening houdt met ongewenste dieren in je tuin zoals een processierups, zodat je bijvoorbeeld geen eikenprocessierupsen moet bestrijden.

Plant inheemse planten

Inheemse planten bieden voedsel en schutting aan lokale dieren zoals, vlinders, bijen en vogels. Kies daarom voor planten die van nature voorkomen in je regio. Zorg ook voor biodiversiteit aan bloeiende planten en struiken, zodat er het hele seizoen nectar beschikbaar is.

Tegels eruit, bloemen en gras erin

Door meer groen aan je tuin toe te voegen, zullen dieren zich ook sneller aan getrokken voelen. Kijk daarom in je tuin of je tegels kan vervangen door gras, bloemen of andere groen.

Gerelateerd nieuws  Tips voor een zen interieur

Zorg voor water

Dieren hebben water nodig om te drinken, maar ook om te badderen. Plaats een fontein of vijver in je tuin om dieren aan te trekken. Een extra voordeel is dat dit ook nog eens mooi oogt in je tuin. Let wel op tijd goed op dat het water schoon is en regelmatig ververst wordt.

Creëer schuilplaatsen

Dieren hebben een schuilplaats nodig om zich veilig te voelen. Door ervoor te zorgen dat je deze plekken in je tuin creëert, is de kans groter dat de dieren naar jouw tuin komen. Zorg voor nestkasten, vogelhuizen en schuilplaatsen waar dieren kunnen schuilen en rusten. Ook kan een stapel takken en/of bladeren al voldoende zijn.

Ben je overtuigd van het feit waarom een diervriendelijke tuin niet alleen leuk, maar ook handig is? Maak dan gebruik van bovenstaande tips om jouw tuin diervriendelijk te maken. Let wel op dat je geen dieren of insecten aantrekt die niet goed voor je gezondheid zijn.

Vond je deze blog nou interessant? Bekijk ook zeker onze blog over wat een stedenbouwkundige precies doet!

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

|
Wonen

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

|
Wonen

Problemen met de buren over de erfgrens?

|
Wonen

Vocht plekken in de muur? Dit kan de oorzaak zijn

|
Wonen
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!