Plan van aanpak

Voordat je begint met het renoveren van de tuin is het uitermate belangrijk om een goed plan te maken en dit plan vooraf goed uit te werken op papier. Bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden zijn bijvoorbeeld: hoeveel geld wil je kwijt zijn? Wat vind je een mooie stijl? Wil je veel groen of meer stenen?

Bij het maken van een plan moet je ook rekening houden met de schaduw en zonkant van de tuin én met het verloop van de zon gedurende de dag. Dit is vooral belangrijk als je bomen wilt planten of een overkapping wilt maken. Als je echt wilt genieten van de ochtendzon, de middagzon wilt tegenhouden en vervolgens wilt kunnen genieten van de zonsondergang, dan is het belangrijk om vooraf een goed beeld te hebben van de stand van de zon. Dit geldt niet alleen voor de zonnestand gedurende de dag, maar ook gedurende het seizoen.

Denk ook goed na over het onderhoud na de verbouwing van je tuin. Sommige bomen laten gedurende het jaar meer bladeren vallen dan de andere bomen. Daarnaast moeten sommige bomen een paar keer per jaar gesnoeid worden en andere eens in de zoveel jaar. Dan zijn er ook nog struiken en heggen die gesnoeid moeten worden, gras dat gemaaid moet worden, bloemen die beregend moeten worden enz. om die reden is het belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel tijd je kwijt wilt zijn aan je tuin.

houtafval container huren

Houtafval container huren

Heb je veel groen in je tuin dat verwijderd moet worden? Denk bijvoorbeeld aan struiken, heggen en/of bomen. Als dat het geval is kan je een houtafval container huren. Je kan een houtafval container huren bij onder andere hoveniersbedrijven en soms bij de gemeente. Hierdoor hoef je je dus geen zorgen te maken als het niet in de container past!

Vraag hulp

Als je niet creatief bent aangelegd en je hebt een idee, maar je vindt het moeilijk om dit idee concreet te maken, vraag dan hulp aan vrienden, familie of experts. Er zijn tuinarchitecten hebben zich gespecialiseerd in het ontwerpen en renoveren van tuinen. Ook beschikken zij over de kennis die nodig is betreffende het onderhoudt van verschillende soorten bomen of planten. Daarbij kunnen zij jouw inzicht geven wat betreft de kosten van de gehele renovatie. Als je er dus echt niet uitkomt dan kun je hulp inschakelen van een tuinarchitect of hovenier. Vraag vooraf wel welke kosten hieraan verbonden zijn.