De processierups zorgt in 2021 waarschijnlijk voor minder problemen

07/07/2021
|
152
processierups

De processierups zorgt in 2021 naar alle waarschijnlijkheid voor minder problemen. Dit komt omdat er een hele koude winter is geweest. Deze koude winter zorgt ervoor dat de larven in de eitjes van de processierups niet overleven. Deze vriezen kapot. Dit zorgt er naar alle waarschijnlijkheid voor dat er minder rupsen zullen zijn. Dit betekent dus ook dat de brandhaartjes die zorgen voor irritatie bij zowel mensen als dieren veel minder zal zijn. Deze brandhaartjes zorgen bij mensen en dieren voor uitslag. Voor mensen die allergisch zijn voor deze haartjes betekent dit echt goed nieuws. Toch kunnen er nog steeds brandhaartjes zijn. Er zullen rupsen zijn die ondanks de strenge winter toch overleven. Deze zullen zich dan vervolgens toch groeien, poppen en voortplanten. Houdt er dus rekening mee dat de rups nog steeds actief is alleen in mindere mate. Bij ernstige klachten is het belangrijk om contact op te nemen met een huisarts. Deze kan een verzachtend effect hebben.

Ook de hond leidt onder de processierups

Veel mensen weten niet dat dieren dus ook heel erg last kunnen hebben van de brandharen. Zo kunnen honden deze haren oplikken of de haren trekken via de poten van het hond naar binnen. Voor honden kan dit in het slechtste geval het einde van hun leven betekenen. Dit is natuurlijk heel erg en moet dus echt voorkomen worden. Honden kunnen ook heel erg last krijgen van deze haren zonder dat zij hieraan dood gaan. Voor baasjes is het belangrijk om honden goed te controleren na het wandelen op haartjes van de rups. Mochten deze in de vacht zitten dan is het belangrijk om deze met warmwater weg te spoelen uit de vacht. Daarnaast is het ook mogelijk om deze met stukjes plakband uit het de vacht te trekken.

Gerelateerd nieuws  Van afvallen naar aankomen

Ook minder wespen

Door de strenge winter is de kans ook groot dat er minder wespen zullen zijn. De wespen overleefden de afgelopen jaren soms de strenge winters. Dit betekende dat de wespen dan nog een jaar lang voor ellende konden zorgen. Zij konden zichzelf dan ook nog een keer voortplanten wat weer voor nog meer wespen zorgde. De strenge winter van het afgelopen jaar maakt hier een einde aan. De eitjes zullen wel overleven maar de wespen van het vorige jaar niet. Dit betekend minder wespen en dus minder overlast voor mens en dier.

Recent

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Problemen met de buren over de erfgrens?

26/03/2024

Vocht plekken in de muur? Dit kan de oorzaak zijn

24/03/2024

Verbouwen? Hoe je dat zelf het meest efficiënt doet

18/03/2024

Meer in deze categorie

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

|
Gezondheid

Hoe celebrities op de rode loper altijd een vlekkeloze uitstraling bereiken.

|
Gezondheid

Hoe slaap invloed heeft op je huid

|
Gezondheid

Het belang van marketing in de gezondheidssector

|
Gezondheid
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!