Waarom je minder suiker zou moeten eten

24/06/2023
|
137
minder suiker eten

Dat te veel suiker niet goed voor je lichaam en gezondheid is, weet bijna iedereen wel. Desondanks zit er in bijna alle bewerkte producten wel suiker verwerkt. En dat niet alleen, in veel producten wordt zodanig veel suiker verwerkt, dat het bij dagelijks gebruikt een groot effect kan hebben op je gezondheid voor de lange termijn. Het is daarom van belang dat je je ervan bewust bent dat je af en toe wat minder suiker binnen moet krijgen of moet kiezen voor de onbewerkte producten. Wil jij weten hoe je dat het beste kunt doen? Wij vertellen er alles over in deze blog!

Waarom is suiker slecht?

Suiker is over het algemeen niet slecht voor je lichaam. Te veel suiker is dit wel. Je lichaam zet suiker om in energie. Suiker bestaat uit glucose en fructose. Fructose wordt door je lever verwerkt en glucose wordt door je bloed opgenomen. Een hormoon genaamd insuline zorgt ervoor dat de glucose kan worden omgezet als een brandstof voor je lichaam.  Wanneer je te veel suiker binnenkrijgt, zal je alvleesklier worden overbelast en is de kans op overgewicht en diabetes groter. Dit komt omdat suiker vaak veel calorieën en weinig voedingsstoffen bevat. Daarnaast is te veel suiker ook slecht voor je tanden en heeft het ook geen positieve invloed op het functioneren van je lichaam.

Tips om minder suiker te eten

Allereerst is het aan te raden om minder bewerkte producten te eten. Denk hierbij aan producten met een enorm lange ingrediënten lijst waarvan je de meeste ingrediënten niet kent. Daarnaast zou je ook etiketten met elkaar kunnen vergelijken. Zo zal het ene product minder suikers bevatten dan een ander, waardoor je met een klein beetje moeite al een groot verschil kunt maken. Heb je tussendoor zin in iets lekkers? Kies dan eens niet voor een koekje, snoepje of andere zoetigheid. Ga daarvoor in de plaats eens voor wat groente of fruit! Net zoals dat je beter frisdranken kunt vervangen met water. De voordelen hiervan? Je krijgt meer energie, zult een gezonder gewicht behouden en je zult jezelf fijner voelen in je eigen lichaam!

Gerelateerd nieuws  Zo kom je van piekeren af
minder suiker eten

Ga zelf de keuken in!

De beste manier om de dagelijkse inname van suiker te verminderen? Door zelf in de keuken te staan! Door verse en natuurlijke producten te gebruiken, in plaats van bewerkte producten uit de supermarkt, zul je het aantal suikers in de producten die jij eet doen verminderen. Naast dat je veel natuurlijke producten kunt eten, zoals groenten of fruit, zijn er ook enorm veel gezonde recepten met weinig of geen suiker te vinden op het internet. Wat dacht je van koekjes waar geen suiker in zit? Zo kan jij alsnog genieten van wat zoets, zonder dat het meteen ongezond is! Gezond eten zonder veel suikers kan tenslotte ook lekker zijn!

Benieuwd naar andere gezonde recepten? In deze blog delen wij de lekkerste recepten voor gezonde tussendoortjes!

Recent

Hoe ga je starten met SEA?

27/09/2023

Search Engine Marketing (SEM): De Brug tussen SEO en SEA

22/09/2023

Promoot je bedrijf door middel van video: de kracht van visuele content

08/09/2023

Megasolar? Ideaal!

07/09/2023

Tips om je bedrijf duurzaam te laten groeien

06/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe effectief sportroutine oppakken?

|
Algemeen, Gezondheid

Goede manieren om cardio te verbeteren

|
Algemeen, Gezondheid

De populairste sporten ter wereld

|
Gezondheid, Hobby

Manieren om een trauma te verwerken

|
Gezondheid
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!