Gezonde en lekkere tussendoortjes

gezond eten

Dagelijks eten we meerdere keren een tussendoortje. Deze tussendoortjes zijn in de meeste gevallen wel vol met calorieën en daardoor niet goed voor je. Meestal bevatten ze veel suikers en vetten wat niet goed is voor je lichaam en flinke invloed kan uitoefenen. Er zijn echter ook tussendoortjes die wel gewoon gezond en goed voor je zijn. In deze blog gaan we wat dieper op in op deze soort tussendoortjes en gaan we je hier meer over vertellen.

Koekjes van havermout

Koekjes zijn een lekker tussendoortje en vullen goed. Het nadeel ervan is dat ze vol zitten met calorieën, suikers, vet en zout. Hierdoor kan het niet gezien worden als een gezond tussendoortje en is het in plaats daarvan een nogal vettig en calorierijk tussendoortje. Gelukkig bestaan er gezonde variaties op de klassieke koekjes en worden deze gemaakt van gezondere ingrediënten met minder tot geen suikers of vetten. Een goed voorbeeld hiervan zijn koekjes van havermout. Deze koekjes worden gemaakt met havermout waardoor ze weinig calorieën bevatten en dus een stuk beter voor je zijn dan normale koekjes. Bovendien kun je deze havermout koekjes makkelijk zelf maken. Het enige wat je nodig hebt is havermout, banaan, appel, rozijnen en een handje amandelen. Pureer dit met elkaar en leg het daarna 12 minuten in de oven, Et voilá je hebt je eigen lekkere zelfgemaakte havermoutkoekjes.

Gerelateerd nieuws  Hoe effectief sportroutine oppakken?

Asperges met rauwe ham en geitenkaas

Ben je meer van de hartige snacks? Dan ga je vast genieten van dit recept. Net zoals bij de koekjes is dit geen vettig recept en valt het onder een gezond tussendoortje. Bovendien zijn asperges niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Om dit lekkere recept re maken heb je asperges, rauwe ham en geitenkaas nodig. De geitenkaas dien je in 6 reepjes te snijden en de rauwe ham in 3 reepjes. Snijdt hierna de kontjes van de groene asperges af  en leg het bij elkaar in een oven met bakpapier. Bak dit 15 minuten in de oven tot dat de ham goudbruin kleurt. Laat het hierna kort afkoelen voordat je het serveert.

Gezond afvallen met gezonde tussendoortjes

Dit waren slechts twee voorbeelden van gezonde tussendoortjes die je kan nuttigen tijdens het afvallen. Als je het nog gezonder wilt hebben kun je ervoor kiezen om rauwe groente zoals komkommer, tomaatjes of wortel te eten. Dit zorgt voor heel makkelijk afvallen en is bovendien ook nog eens heel erg lekker!

Recent

De elektrische auto

23/11/2023

Buitenverlichting ideeën voor tuin en terras

17/11/2023

Leuke manieren om fit te blijven

06/11/2023

Het onderhouden van je woning: wat mag niet vergeten worden?

24/10/2023

Top 5 manieren om rijk te worden in 2024

23/10/2023

Meer in deze categorie

Hoe effectief sportroutine oppakken?

|
Algemeen, Gezondheid

Goede manieren om cardio te verbeteren

|
Algemeen, Gezondheid

Waarom je minder suiker zou moeten eten

|
Gezondheid

De populairste sporten ter wereld

|
Gezondheid, Hobby
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!