Herbestemming erfgoed aanvragen

29/03/2021
|
41
Herbestemming erfgoed

Stel, je hebt een schitterend huis geërfd van je grootouders. Hier kwam je als klein kind al en het oude huis draagt zo ontzettend veel mooie herinneringen. In de tuin speelde je vroeger al vaak verstoppertje met kinderen uit de buurt. En de grote zolder diende als plek waar spannende verhalen over ridders en spoken werden verteld. En nu is het huis van jou. Je dwaalt er door heen en je begint te denken wat je allemaal met dit huis kunt doen. Een bed & breakfast beginnen misschien? Het huis is er groot genoeg voor en heeft voldoende kamers. Alleen zal je er dan van alles aan moeten verbouwen. Zo zullen er een aantal badkamers gebouwd moeten worden. Maar er is één probleem. Het huis is een monumentaal gebouw. En daar mag je niet zo maar wat aan veranderen. Toch zal er iets aan moeten gebeuren. Je grootouders waren ontzettend lieve mensen, maar aan onderhoud van het huis hebben ze de laatste jaren niet veel meer gedaan. Dit is nu jouw taak.

Herbestemming erfgoed: hoe pak je dit aan?

Je bent er uit: het wordt een prachtige bed & breakfast waar jouw gasten helemaal verwend gaan worden. Je ziet jezelf al ’s ochtends verse broodjes halen bij de bakker om ze te serveren aan je gasten. De kinderen van je gasten kunnen uitgebreid spelen in de grote tuin waar je allemaal speeltoestellen neer hebt gezet. Maar zoals je eerder al goed had opgemerkt, hiervoor dien je eerst het huis te verbouwen. En dat mag dus niet zomaar omdat je in het bezit bent van een monumentaal pand. Je zult een herbestemming erfgoed moeten aanvragen. Het goede nieuws is dat je hier een speciale subsidie voor aan kunt vragen. Deze kun je aanvragen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Gerelateerd nieuws  Tips voor de aankoop van een huis

Herbestemming erfgoed

Voorwaarden herbestemmingssubsidie aanvragen

Wel dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen als je een subsidie wilt ontvangen. Je mag bijvoorbeeld nog niet begonnen zijn met de werkzaamheden aan het pand. Wel mag je de subsidie in de tussentijd gebruiken om je pand wind- en waterdicht te houden. Ook kun je de subsidie gebruiken om te onderzoeken of herbestemming überhaupt wel mogelijk is voor jouw pand. Vind je het allemaal ingewikkeld? Geen zorgen, dan kun je een deskundige op dit gebied inschakelen. Hij of zij zal je helpen met het ontwikkelen van een nieuw plan en met je nagaan wat allemaal wel en niet mogelijk is. Laat je dus goed informeren als je van plan bent een herbestemming van je erfgoed te onderzoeken.

Recent

Hoe ga je starten met SEA?

27/09/2023

Search Engine Marketing (SEM): De Brug tussen SEO en SEA

22/09/2023

Promoot je bedrijf door middel van video: de kracht van visuele content

08/09/2023

Megasolar? Ideaal!

07/09/2023

Tips om je bedrijf duurzaam te laten groeien

06/09/2023

Meer in deze categorie

Megasolar? Ideaal!

|
Wonen

Wat hoort er in een villa?

|
Wonen

Een feest in de tuin organiseren

|
Ontspanning, Algemeen

Wonen in Portugal: een investering in levenskwaliteit

|
Diensten, Verhuizen
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!