Herbestemming erfgoed aanvragen

29/03/2021
|
142
Herbestemming erfgoed

Stel, je hebt een schitterend huis geërfd van je grootouders. Hier kwam je als klein kind al en het oude huis draagt zo ontzettend veel mooie herinneringen. In de tuin speelde je vroeger al vaak verstoppertje met kinderen uit de buurt. En de grote zolder diende als plek waar spannende verhalen over ridders en spoken werden verteld. En nu is het huis van jou. Je dwaalt er door heen en je begint te denken wat je allemaal met dit huis kunt doen. Een bed & breakfast beginnen misschien? Het huis is er groot genoeg voor en heeft voldoende kamers. Alleen zal je er dan van alles aan moeten verbouwen. Zo zullen er een aantal badkamers gebouwd moeten worden. Maar er is één probleem. Het huis is een monumentaal gebouw. En daar mag je niet zo maar wat aan veranderen. Toch zal er iets aan moeten gebeuren. Je grootouders waren ontzettend lieve mensen, maar aan onderhoud van het huis hebben ze de laatste jaren niet veel meer gedaan. Dit is nu jouw taak.

Herbestemming erfgoed: hoe pak je dit aan?

Je bent er uit: het wordt een prachtige bed & breakfast waar jouw gasten helemaal verwend gaan worden. Je ziet jezelf al ’s ochtends verse broodjes halen bij de bakker om ze te serveren aan je gasten. De kinderen van je gasten kunnen uitgebreid spelen in de grote tuin waar je allemaal speeltoestellen neer hebt gezet. Maar zoals je eerder al goed had opgemerkt, hiervoor dien je eerst het huis te verbouwen. En dat mag dus niet zomaar omdat je in het bezit bent van een monumentaal pand. Je zult een herbestemming erfgoed moeten aanvragen. Het goede nieuws is dat je hier een speciale subsidie voor aan kunt vragen. Deze kun je aanvragen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Gerelateerd nieuws  Hoe inbraak bestendig is je woning?

Herbestemming erfgoed

Voorwaarden herbestemmingssubsidie aanvragen

Wel dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen als je een subsidie wilt ontvangen. Je mag bijvoorbeeld nog niet begonnen zijn met de werkzaamheden aan het pand. Wel mag je de subsidie in de tussentijd gebruiken om je pand wind- en waterdicht te houden. Ook kun je de subsidie gebruiken om te onderzoeken of herbestemming überhaupt wel mogelijk is voor jouw pand. Vind je het allemaal ingewikkeld? Geen zorgen, dan kun je een deskundige op dit gebied inschakelen. Hij of zij zal je helpen met het ontwikkelen van een nieuw plan en met je nagaan wat allemaal wel en niet mogelijk is. Laat je dus goed informeren als je van plan bent een herbestemming van je erfgoed te onderzoeken.

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

|
Wonen

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

|
Wonen

Problemen met de buren over de erfgrens?

|
Wonen

Vocht plekken in de muur? Dit kan de oorzaak zijn

|
Wonen
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!