Hoe je goedkoper stickers kan bestellen

23/10/2021
|
216
stickers op rol

Een sticker kun je nodig hebben voor je onderneming, maar ook voor je vereniging of stichting. Het is een leuke manier om jouw merk of boodschap te promoten. Wanneer je stickers gebruikt naast andere promotiemiddelen en je maar een beperkt budget hebt, dan is het van belang om de financiële kosten te beperken. Zo kun je stickers op rol bestellen, maar ook stickers op een vel of gewoonweg losse stickers. Maar hoe en op welke manier bespaar je het meeste geld? Dat lees je in dit artikel!

Per vel of rol

Ook al is het maken van stickers veelal geautomatiseerd, er komt ook nog altijd handwerk bij kijken. Zo moeten de stickers handmatig van de snijmachine gehaald worden. Dit heet ook wel rapen en bij het rapen moet elke sticker individueel van de machine afgehaald worden. Wanneer het gaat om een sticker op vel dan hoeft enkel het vel ervan af gehaald te worden. Hiermee kunnen er dus meerdere stickers tegelijkertijd van de machine afgehaald worden.

Stickers op rol worden op lange stroken geprint, welke vervolgens door middel van lasersnijden op de rol gesneden worden. Dit is dus nog gemakkelijker dan stickers op een vel, omdat de stanskosten al bespaard worden. Het handwerk wat enkel nog te pas komt als het gaat om stickers op een rol is het inpakken van de rollen. Dit bespaart vanzelfsprekend dus meer kosten, dan wanneer je enkele stickers laat produceren.

Gerelateerd nieuws  Klein Curacao bezoeken

Hogere oplage

Net als bij elk productiebedrijf zijn er vaste kosten en variabele kosten, zo ook als het gaat om het produceren van stickers. Ook wanneer je stickers op rol laat produceren, zijn deze niet zo maar klaar om geproduceerd te worden. Zo dienen er nog snijlijnen op de sticker gezet te worden, waar ook weer kosten aan zitten verbonden. Ook de juiste materialen en instellingen dienen gereed te worden gesteld en deze kosten dienen altijd doorberekend te worden.

Bij een grotere oplagen betaal je bovenstaande vaste kosten eenmalig, wat betekent dat het bestellen van meerdere stickers voordeliger is dan het bestellen van slecht één sticker. Er wordt dus altijd aangeraden om een hogere oplage te bestellen en gewoonweg meerdere ontwerpen op één rekening te zetten.

stickers op rol

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

5 Tips om je eigen stijl te vinden

|
Blogging

Het bouwen van een sterk merk: van branding tot klantloyaliteit

|
Financieel

Tips om je bedrijf duurzaam te laten groeien

|
Financieel

SEO en vertaling - Samenwerken voor wereldwijd succes

|
Blogging, Diensten
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!