Iedereen leert anders

animatie video

Of je nu jong of oud bent iedereen leert anders. De een is erg visueel ingezet en de ander moet het horen of daadwerkelijk doen. Ons bewustzijn is uniek en dit zorgt ervoor dat we allemaal anders zijn ingesteld en dingen anders opnemen. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld erg technisch aangelegd, waar andere weer met twee linkerhanden geboren worden. Deze mensen zijn vaak erg visueel ingesteld en kunnen goed mentaal werk doen. Om er voor jezelf achter te komen wat jij voor iemand bent kan je de beste manier om te leren voor jezelf achterhalen. Zo kan je bijvoorbeeld een richting kiezen waar je naar toe wilt leren of werken. Het leerproces kunnen we in drie categorieën indelen, zodat mensen weten wat ze zijn.

De drie categorieën

De drie categorieën waardoor mensen leren kun je onderverdelen in zien, horen en doen. Zo’n 60% van de mensen zijn visueel ingesteld en leren het beste door iets te doen. Dit kan bijvoorbeeld een video, animatie video of daadwerkelijk fysiek bij het handje gepakt worden en laten zien hoe iets werkt. Mensen die visueel ingesteld zijn onthouden bepaalde dingen gewoonweg makkelijker door ze te zien.

Zo’n 30% van alle mensen leren het beste door dingen te horen. Deze mensen doen het bijvoorbeeld vaak extra goed op school. Dit komt omdat daar veel uitgelegd worden en deze mensen hebben het dan makkelijker om dingen op te nemen.

Gerelateerd nieuws  Wonen in Portugal: een investering in levenskwaliteit

Tot slot is er ook nog een kleine groep mensen van zo’n 10% die beter leren door iets te doen, zoals leren rijden bij een rijschool. Deze mensen herken je vaak, doordat ze veel met hun handen bezig zijn of spreken. Deze groep mensen leren daadwerkelijk door dingen te doen of te voelen.

Een animatie video om te leren

We zien steeds vaker het gebruik van animatie video’s op YouTube en bij bedrijven. Influencers die actief zijn op YouTube maken steeds vaker gebruik van animatievideo’s om iets te verduidelijken. Ze leggen dan iets uit aan de hand van leuke en interactieve video’s. Dit zorgt ervoor dat mensen het horen en kunnen visualiseren. Zo onthoudt de kijker het beter en kan die het daadwerkelijk implementeren. We zien ook steeds meer bedrijven die kiezen voor een animatievideo. Bedrijven die gebruik maken van allerlei processen hebben gemerkt dat het makkelijk is om hier video’s over te maken. Dit maakt het voor de mensen leuker en ze onthouden het beter.

Recent

De elektrische auto

23/11/2023

Buitenverlichting ideeën voor tuin en terras

17/11/2023

Leuke manieren om fit te blijven

06/11/2023

Het onderhouden van je woning: wat mag niet vergeten worden?

24/10/2023

Top 5 manieren om rijk te worden in 2024

23/10/2023

Meer in deze categorie

De elektrische auto

|
Algemeen, Computers & Elektronica

Hoe start je een transport bedrijf?

|
Algemeen, Diensten

Hoe ga je starten met SEA?

|
Algemeen, Diensten

SEO en vertaling - Samenwerken voor wereldwijd succes

|
Blogging, Diensten
© Copyright Significant Marketing 2023
Made with
Web Wings
hello world!