Waarom heb je een SDS-software nodig?

26/10/2021
|
156
Waarom heb je een SDS-software nodig?

Als je gevaarlijke chemische stoffen produceert, importeert, verdeelt of hiervan een mixer bent dan moet je een safety data sheet software kunnen aanbieden. Een safety data sheet software aanbieden is een wettelijke verplichting voor de betrokken onderneming. Het handmatig opstellen van deze safety data sheet software neemt heel veel tijd in beslag en is ingewikkeld, er is ook een grote kans op fouten en onnauwkeurigheden. Door gebruik te maken van de software bespaar je veel meer tijd, energie en fouten.

Tijdrovend en ingewikkeld

Het opstellen van zo een veiligheidsdocument neemt veel tijd in beslag en is niet zo gemakkelijk. Als je chemische gevaarlijke stoffen levert aan een groot aantal bedrijven in verscheidene landen dan moeten jouw safety data sheets niet enkel voldoen aan de wettelijke voorschriften van die landen. Je moet ook deze documenten in de taal van het betrokken land aanbieden. Niet in elk land is de wetgeving hetzelfde. Hierdoor wordt het erg ingewikkeld en tijdrovend om zo een document manueel samen te stellen.

Gerelateerd nieuws  Durf te dromen.

Wettelijke verplichting

De informatie dat op het veiligheidsinformatieblad staat moet 100% correct zijn. Als er iets op dat blad ontbreekt of niet klopt dan kan het voor gevaar zorgen voor de medewerkers van het bedrijf die dat product verwerken tot een eindproduct. Het is dus sterk aanbevolen voor de bedrijven die deze chemische stoffen geleverd krijgen om via de VIB check het informatieblad te controleren. Via de VIB check controleer je of de safety data sheet voldoet aan de belangrijkste verplichtingen uit de Europese verordeningen REACH en CLP, deze hebben te maken met gezond en veilig werken.

Doel SDS software

Het doel van een safety data sheet software is dus de werknemers die achteraf met de gevaarlijke chemische stoffen zullen werken goed te informeren hoe je met het product het best werkt om het zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het doel is dan ook om ongelukken te voorkomen door beter te communiceren door een uitgebreid veiligheidsinformatieblad.

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Alternatieven voor het ov in Den Haag

|
Diensten

Bedrijfsidentiteit: de basis voor succes

|
Diensten

Hoe start je een transport bedrijf?

|
Algemeen, Diensten

Hoe ga je starten met SEA?

|
Algemeen, Diensten
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!