Wat is een verzwaarde deken?

16/03/2021
|
166
verzwaarde deken

Een verzwaarde deken is, zoals het woord al zegt, een deken die een stuk zwaarder is dan een normale deken. Mensen die hoog sensitief zijn kunnen er baat bij hebben. Ook is het erg geschikt voor kinderen die snel overprikkeld zijn en daardoor ’s nachts slecht slapen. Maar waarom dan? Doordat de deken zwaarder is dan normaal drukt het op je lichaam. Dit geeft een gevoel van rust en geborgenheid. Alsof je in een coconnetje slaapt. Dus heb jij of je kind slaapproblemen? Probeer dan eens een verzwaringsdeken.

Hoe gebruik je een verzwaarde deken?

Een verzwaarde deken is weegt tussen de 2 en 15 kilo en kan met van alles gevuld worden. Zo worden in sommige dekens granulaat korrels gebruikt, terwijl andere dekens gevuld zijn met kersenpitten. Het beste kun je de verzwaringsdeken direct op je lichaam leggen. Dit geeft het beste effect. Verzwaarde dekens kun je ook gebruiken voor kinderen, maar het is beter om ze niet op te jonge leeftijd aan je kind te geven. Aangeraden wordt om de dekens pas te gebruiken bij kinderen vanaf twee jaar.

Waar moet je op letten bij het gebruik van een verzwaarde deken?

Wil je een verzwaarde deken kopen? Dan moet je op een aantal dingen letten. De deken moet namelijk niet té zwaar zijn. Over het algemeen kies je voor een verzwaringsdeken die rond de 10% van je lichaamsgewicht weegt. Dus weeg jij 60 kilo? Kies dan voor een deken van 6 kilo. Let er ook op de deken die je aanschaft wasbaar is. Kom je er niet helemaal uit? Of heb je liever een deken die zwaarder is dan de 10% van je lichaamsgewicht? Vraag dan hulp van een professional. Hij of zij kan je het beste advies geven dat op jou persoonlijk van toepassing is.

Gerelateerd nieuws  Manieren om een trauma te verwerken

Bij welke aandoeningen is een verzwaarde deken geschikt?

Zoals eerder aangegeven is een verzwaarde deken geschikt voor mensen die hoog sensitief zijn of snel overprikkeld raken. Maar ook kinderen met autisme kunnen er baat bij hebben. Eigenlijk iedereen die ’s nachts slecht slaapt of vaak wakker wordt zou eens een verzwaringsdeken moeten proberen. Het geeft een heerlijk gevoel van rust waardoor je sneller in slaapt zult vallen.

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

|
Gezondheid

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

|
Gezondheid

Hoe celebrities op de rode loper altijd een vlekkeloze uitstraling bereiken.

|
Gezondheid

Hoe slaap invloed heeft op je huid

|
Gezondheid
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!