Wat is Power BI?

dashboards power bi

Met Power BI worden er door verschillende bronnen data samen gebracht. Hierdoor is het voor jou mogelijk om nieuwe en betere inzichten te krijgen in bijvoorbeeld de marketingcampagnes, klanttevredenheid, etc. Door middel van Power BI krijgt bedrijfsdata een meerwaarde en hoef jij als bedrijf zelf geen besluiten meer te nemen op basis van cijfers dat achterhaald zijn of een onderbuikgevoel. Door het gebruiken van dashboards voor Power BI bespaar jij als organisatie ook nog veel meer tijd en zoekwerk.

Rapportages creëren met Power BI

Meestal is vooral de IT-afdeling druk bezig met de BI en het opstellen van rapporten en dashboards. Als de aanvragen vanuit de business beginnen toe te nemen en de organisatie zelf afhankelijk is van slechts één of maar enkele BI-specialisten dan kan dit leiden tot frustraties en achterhaalde cijfers. Dankzij Microsoft is het gemakkelijker om die rapportages zelf te creëren, dit omdat zij een veelzijdige tool hiervoor hebben. De informatie op de dashboards voor Power BI zijn heel gemakkelijk te raadplegen. Je kan via de dashboards voor Power BI binnen je organisatie informatie delen en inzichten binnen jouw organisatie analyseren.

Werkruimte Power BI

Bij de Power BI is het ‘mijn werkruimte’ gedeelte het belangrijkste gedeelte. Deze gedeelte bestaat uit de dashboard, de rapporten en de gegevenssets. Bij de dashboard worden de dashboards getoond die voor jou gemaakt zijn of die met jou gedeeld worden. Wat ook heel belangrijk is om te weten is dat de dashboards voor Power BI niet beschikbaar zijn voor de desktopversie maar enkel online. De rapporten bestaan uit meerdere pagina’s die bedoeld zijn om jou meer inzichten weer te geven. Een rapport is eigenlijk gebaseerd op één gegevensset. Bij de gegevenssets kun je de data terugvinden die jij opgehaald had uit verschillende databronnen. De data kan hier bij de gegevenssets getoond worden in de vorm van een tabelweergave.

Gerelateerd nieuws  Een animatiefilmpje laten maken om jouw bedrijf te laten zien

Op alle apparaten beschikbaar

De dashboards voor Power BI zijn beschikbaar op al je apparaten. Je kan gebruik maken van de dashboards op je smartphone en tablet. Via de app- of google Play store kan je de app downloaden dat geschikt is voor jouw apparaat en ermee meteen aan de slag gaan. De apps worden altijd geupdate zodat je gemakkelijk en altijd gebruik kunt maken van de dashboards voor Power BI.

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Alternatieven voor het ov in Den Haag

|
Diensten

Bedrijfsidentiteit: de basis voor succes

|
Diensten

De elektrische auto

|
Algemeen, Computers & Elektronica

Hoe start je een transport bedrijf?

|
Algemeen, Diensten
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!