Je begint eindelijk aan de lang verwachte verbouwing in je huis en je wilt je nieuwe tegels egaliseren. Maar nu is de vraag hoe moet je hier aan beginnen? Is dit iets wat je zelf kan doen of heb je een deskundige nodig? Als je vloer niet waterpas is ga je dit natuurlijk merken op den duur. Door je tegels te egaliseren kan je dit voorkomen. Dit is ook de belangrijkste stap in het tegelvloer egalisatie proces. Hieronder lees je alles waar je rekening mee moet houden.

Er is deskundig werk nodig als je, je tegels egaliseren gaat.

We moeten nu eenmaal eerlijk zijn. Je tegels egaliseren is niet iets wat je zelf moet doen of je moet al weten wat je doet. Tegels egaliseren heeft deskundigheid en expertise nodig, dit is zodat alle oneffenheden en je vloer gelijk gemaakt kunnen worden. De hoofdreden om tegels te egaliseren is, zodat je een nieuwe vloerbedekking op, zoals vinyl, pvc of marmoleum op je tegels kan zetten. Door je tegels te egaliseren kan je de vloer waterpas krijgen, oneffenheden en je vloerbedekking gaat dan ook stukken langer mee!

Hoelang duurt het egaliseren van je tegels?

Het egaliseren van je tegels duurt eigenlijk niet heel lang. Maar het hangt er natuurlijk van af hoeveel tegels en ruimte je geëgaliseerd wilt hebben. Des te groter de ruimte, des te langer het natuurlijk zal duren. De meeste tijd wordt besteed aan droogtijd. Daarom kan het egalisatieproces zelf snel worden voltooid. De droogtijd van het beton duurt zo’n twaalf uur. De meeste professionals willen het echter het liefst zo’n vierentwintig uur laten drogen. Dit doen ze zodat er zeker geen natte plekken meer zijn. Dit is dus iets waar je rekening mee moet houden en dus vierentwintig uur niet op de vloer loopt.

Hoe werkt het tegel egalisatieproces?

Het egalisatieproces vereist professioneel vakmanschap. Dit komt omdat er bepaald materialen nodig zijn en er moet met het een en ander rekening mee gehouden worden. Deze vakman zorgt er uiteraard voor dat de tegels waterpas worden gemaakt en dat er oneffenheden er uitgehaald worden. Een voorbeeld hiervan is dat alle gaten en groeven bijvoorbeeld eerst strikt moeten worden gesmeerd.