Wat te doen bij kalknagels?

18/09/2021
|
139
wat te doen bij kalknagels

Kalknagels zijn erg vervelend, en kunnen ook hardnekkig zijn om vanaf te komen. Iedereen kan ermee te maken krijgen, maar hoe weet u nou zeker dat het een kalknagel betreft en hoe kunt u een kalknagel behandelen? Lichamelijke verzorging speelt hierin ook een rol.  

Wat is een kalknagel? 

Kalknagels kunnen beide op de voeten of handen voorkomen, maar het is het meest gebruikelijk op de teennagels. Een kalknagel is een schimmel die is aangeslagen op de nagel. Het is te herkennen aan een verdikte en verkleurde nagel die makkelijk afbrokkelt. De nagels zouden bijvoorbeeld geel of bruin uit kunnen slaan. Vaak is de kalknagel ook dikker, waardoor u er met een nagelschaartje niet meer doorheen kunt komen. Hoe komt u eraan en wat te doen bij kalknagels? En kalknagel wordt dus veroorzaakt door een schimmel die de huid infecteert, deze schimmels zijn makkelijk overdraagbaar en het is dus het meest waarschijnlijke dat u dit van iemand anders heeft opgelopen.

Bijvoorbeeld in een zwembad of tijdens het lenen van schoenen om even snel de hond uit te laten. Kalknagels ontstaan door vocht en warmte en in combinatie met een verzwakt afweersysteem kunnen de schimmels gemakkelijk hun gang gaan. De schimmel nestelt zich op uw nagel.  

Gerelateerd nieuws  Hoe slaap invloed heeft op je huid

De behandeling  

Wat te doen bij kalknagels? De kalknagels zijn moeilijk te behandelen omdat deze erg hardnekkig zijn. Voldoende behandeling is daarom een noodzaak om ervan af te komen, het is uiterst belangrijk om zo consequent mogelijk te werk te gaan om uw kalknagels te behandelen. Vaak moet u ook meerdere behandelingen uitproberen om zo tot de meest effectieve te komen. De kalknagels zijn te verhelpen door middel van verschillende methodes zoals het gebruik van een pillenkuur, antischimmelzalf en antischimmelnagellak. Deze kan de huisarts u voorschrijven.

Hiervoor moet u vaak wel eerst een afspraak maken of een gesprek voeren met de huisartsassistente om zo de medicijnen op te kunnen halen bij de apotheek. Als u niet graag medicijnen slikt of antischimmelcrèmes gebruikt, dan zijn er ook alternatieve methodes om van de kalknagel af te komen. Wat te doen bij een kalknagel als u de huisarts nog niet wilt inschakelen? Het gebruik van tea tree oil en appelazijn kan u ook al helpen in de behandeling. Probeer ook uw nagel al af te vijlen vanaf de bovenkant om zo de nagel dieper te kunnen binnendringen met de antischimmel nagellak.  

wat te doen bij kalknagels

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

|
Gezondheid

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

|
Gezondheid

Hoe celebrities op de rode loper altijd een vlekkeloze uitstraling bereiken.

|
Gezondheid

Hoe slaap invloed heeft op je huid

|
Gezondheid
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!