Digitalisering bij organisaties

digital checklist

De laatste jaren hebben we een grote verandering gezien bij zowel organisaties als bij ons privéleven. We zien steeds meer en meer dat digitalisering een onvermijdelijk proces is. We zitten steeds vaker op het internet. Onze telefoons worden steeds sneller, kleiner en slimmer. Binnen organisaties zien we dat dit ook steeds een groter en onvermijdelijk proces blijkt te zijn. Om met de concurrentie mee te gaan en de productiviteit van het personeel te verhogen is digitalisering nodig en het komt sneller dichterbij dan je misschien zou denken. In deze blog gaan we je hier meer over vertellen en gaan we iets dieper in op de digitalisering binnen bedrijven. Lees dus snel verder!

Wat houdt digitalisering in

Toen het woord digitalisering geïntroduceerd werd had het, maar een specifieke betekenis. Deze betekenis was het omzetten van fysieke data, zoals jaar rapporten naar digitale data. Deze jaar rapporten werden dan in gescand en dan had je alles digitaal. Door de jaren heen heeft het woord digitalisering echter meer en meer betekenissen gekregen. Zo bijvoorbeeld procedures digitaliseren is ook een van deze betekenissen geworden. Digitalisering van procedures houdt in de opname van digitale technologie in zakelijke, fabrieken en sociale processen om deze te verbeteren. Door middel van digitale processen veranderen bedrijven de manier waarop ze omgaan met klanten en veranderen ze vaak van inkomstenbronnen. Een voorbeeld van een gedigitaliseerd proces is de introductie van een digital checklist geweest. Hieronder lees je er meer over.

Gerelateerd nieuws  De opkomst van online reviews

De introductie van de digital checklist

Als je veel taken op had staan werden er vroeger nogal wat lijstjes gemaakt van wat allemaal afgemaakt moest worden. Via deze lijst kon je de voltooide taken doorstrepen en op deze manier ging je het volledige lijstje af tot je klaar was. Met de introductie van een digital checklist is deze manier van lijsten maken onnodig en afgeschaft. De digitale checklist zorgt ervoor dat je al deze informatie overal online hebt en zo kan iedereen heel snel bij deze informatie komen. De digitale checklist heeft nog meerdere opties die je kan gebruiken, naast deze optie van lijstjes maken. Zo kan je ook de data die je in de digital checklist hebt staan ook visualiseren. Zo heb je bijvoorbeeld de optie om data die je hebt om te zetten naar data, zodat je kan zien hoeveel werk er gedaan is op procentueel vlak. Digitalisering heeft het werk van veel mensen stukken makkelijker gemaakt en heeft ook voor veel nieuwe banen gezorgd.

Recent

Waar koop je de benodigdheden voor een voetbal teamweekend?

02/07/2024

Hier zijn de huizenprijzen het duurst

28/06/2024

Wat te doen bij dakschade?

20/06/2024

Tips voor een Italiaans interieur

17/06/2024

Welk eiland speelt Expeditie Robinson zich af?

12/06/2024

Meer in deze categorie

Alternatieven voor het ov in Den Haag

|
Diensten

Bedrijfsidentiteit: de basis voor succes

|
Diensten

De elektrische auto

|
Algemeen, Computers & Elektronica

Hoe start je een transport bedrijf?

|
Algemeen, Diensten
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!