Kleurrijk plannen werkt efficiënt

22/05/2023
|
550
kleurrijk plannen efficiënt

Er wordt vaak een planning gemaakt om georganiseerd te kunnen werken. Een planning die effectief is zorgt ervoor dat je doelen eerder worden behaald. Daarnaast zorgt een planning ervoor dat je gemotiveerd bent om je taken af te ronden. Maak jij gebruik van kleuren in je planning of laat je alles zwart-wit? In deze blog lees je waarom kleurrijk plannen efficiënt is.

Visuele structuur

Door het gebruik van kleur krijg je een visuele structuur in je planning. Het is aan te raden om onderscheid te maken in de taken op de planning. Zo geef je iedere taak zoals deadlines, vergaderingen, belangrijke taken enzovoorts een andere kleur. Hierdoor krijg je een visuele structuur en kun je met een legenda zien welke kleur welke taak weergeeft. Ook zorgt een planning ervoor dat je minder stress krijgt, vooral als je een ondernemer bent en de planning maakt. Heb je veel stress en kan je een aantal tips gebruiken? Klik op deze pagina om tips te lezen.

Organiseren in categorieën

Als je bezig bent met meerdere projecten tegelijkertijd is het handig om een kleurrijk overzicht te hebben welke taken bij welke projecten horen. Je kunt een project een kleur geven en deze kleur krijgen de bijbehorende taken ook. Zo zie je in een oogopslag wat je nog moet maken voor een bepaald project.

Prioriteit stellen aan taken

Kleuren kunnen er ook voor zorgen dat je een visueel beeld krijgt welke taak de hoogste prioriteit heeft, zodat je hieraan begint en de rest doe je later. Uiteraard begin je met taken die de hoogste prioriteit hebben en die ook af moeten die dag. Je kunt deze taken een rode kleur geven, zo zie je meteen dat het dringend is. Vervolg de andere kleuren die minder dringend zijn om overzicht te bewaren. Maak voor jezelf een kleine legenda wat de hoogste prioriteit heeft enzovoorts.

Gerelateerd nieuws  E-sigaret en coils

Voortgang visueel zien

Je kan kleuren ook gebruiken om je voortgang van de planning visueel te kunnen zien. Zo kun je een taak veranderen van kleur als je die hebt afgerond of als je een mijlpaal hebt bereikt. Als je een kleur veranderd kan dit zorgen voor motivatie om de andere taken ook af te ronden en de kleur te veranderen.

Persoonlijke voorkeur van kleuren

Het is belangrijk om in je planning te kiezen voor kleuren die jij mooi vindt en die je motiveren. Houd jij van felle kleuren of ben je meer van de pastelkleuren? Kies wat het beste bij jou past, want zo krijg je ook energie en enthousiasme van je planning als je gebruik maakt van je persoonlijke voorkeur van kleuren.

Vond je deze blog leuk om te lezen? Lees dan ook "Hoe voorbereiden voor thuiswerk?" of "Hoe om te gaan met excel?"

Recent

Waar koop je de benodigdheden voor een voetbal teamweekend?

02/07/2024

Hier zijn de huizenprijzen het duurst

28/06/2024

Wat te doen bij dakschade?

20/06/2024

Tips voor een Italiaans interieur

17/06/2024

Welk eiland speelt Expeditie Robinson zich af?

12/06/2024

Meer in deze categorie

Verspilling tegen gaan tijdens de feestdagen

|
Blogging

Inspiratie voor je kerstpakket

|
Blogging

5 Tips om je eigen stijl te vinden

|
Blogging

SEO en vertaling - Samenwerken voor wereldwijd succes

|
Blogging, Diensten
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!