Wat is mixed martial arts?

13/07/2022
|
219
mma uitoefenen

Er zijn enorm veel verschillende soorten sporten te vinden. Hieronder heb je natuurlijk de populairdere sproten zoals voetbal, hockey en basketbal, maar ook minder populaire sporten zoals handbal en volleybal. De voorbeelden die we net gaven zijn allemaal balsporten, maar er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende soorten sporten. Onder andere vechtsporten zijn zeer populair, maar redelijk onbekend voor het grotere publiek. Vooral mixed martial arts is hierbij zeer populair. In deze blog gaan we het niet hebben over de populaire sporten, maar over de (iets) onbekendere vechtsport; mixed martial arts!

Wat is mixed martial arts?

In vergelijking met voetbal, hockey, handbal en volleybal is mixed martial arts geen opzichzelf staande sport. In plaats daarvan is het een verzamelnaam voor meerdere verschillende vechtsporten, zoals kung-fu, karate en jiu jitsu. Mixed martial arts wordt ook niet gespeeld met een bal of ander voorwerp. De sport bestaat puur uit het oefenen van bewegingen waarmee jij je kunt verdedigen tegen aanvallers. Deze zelfverdediging sport is al honderden jaren oud en heeft zijn oorsprong gevonden in het midden-oosten. Tegenwoordig is deze sport ook de westerse wereld in gekomen en is het een erg populair iets geworden.

Wat heb ik nodig voor mixed martial arts?

Het beoefenen van mixed martial arts is niet makkelijk. Je hebt er veel wilskracht, doorzettingsvermogen en motivatie voor nodig om het tot een succes te maken. De vechtkunsten zal je ook niet heel snel leren. Het kan namelijk jaren duren voordat je een vechtsport ook maar een beetje onder de knie hebt. Sterker nog, binnen Kung Fu zijn er rangen te behalen die voor de meeste mensen niet haalbaar zijn. Er zijn daardoor ook maar heel weinig Kung Fu meesters die beschikken over zo'n rang. Qua uitrusting heb je verder niet veel nodig om de sporten te kunnen beoefenen. Buiten de kleding, zal je de rest van de benodigdheden gemakkelijk op een club vinden.

Gerelateerd nieuws  Waardevolle spullen veilig versturen

Waar kan ik mixed martial arts volgen?

Je hoeft niet stad en land af te reizen om mixed martial arts te kunnen uitoefenen. In de meeste gevallen zal je makkelijk een sportschool bij jou in de buurt kunnen vinden , waar je deze lessen kunt volgen. Woon je midden op het platteland? Dan kan het zijn dat je meer richting de stad moet reizen voor het vinden van een geschikte sportschool. Hoe dan ook zal je altijd in de buurt wel een of meerdere van deze sportscholen kunnen vinden. Tot slot, onthoud dat dit geen makkelijke sport is en dat je niet binnen een paar weken de nieuwe Bruce Lee of Jacky Chang bent. Net zoals alle dingen in het leven kost het tijd om deze sport onder de knie te krijgen.

 

Recent

Geniet volop van de lente zon

22/04/2024

Het integreren van groen in een Bohemian interieur

15/04/2024

Mondgezondheid verbeteren: zo doe je dat!

15/04/2024

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Meer in deze categorie

De populairste sporten ter wereld

|
Gezondheid, Hobby

Vreemde hobby’s van mensen

|
Hobby

Oude meubelstukken opknappen

|
Hobby, Kunst

Deze dingen moet je niet vergeten als je op vakantie gaat!

|
Hobby
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!