Weten wat je eet

Voedingsschema fitness

Op het gebied van voeding is nog best veel onwetendheid. Met name in de fitnesswereld is er bovendien vaak sprake van fabeltjes. Zo denken veel mensen die dagelijks trainen dat ze door ontelbaar veel eiwitshakes en gezonde voeding spiermassa kunnen krijgen. Spiergroei krijg je echter niet zomaar. Je dient méér te eten dan je verbruikt op dagelijkse basis. Op deze manier bouw je spiermassa op en beperk je de toename van lichaamsvetten. Een goed schema is hierbij essentieel en kan dus niet ontbreken.

Spiermassa kweken op basis van een schema

Een voedingsschema fitness is niet zomaar gemaakt. Een goede vuistregel voor mannen bijvoorbeeld, is het eten van 50% koolhydraten, 30% eiwitten en 20% vetten. Deze verdeling werkt uitstekend en het is hierbij belangrijk om voor onverzadigde vetten en langzame koolhydraten te gaan. Naast het bijhouden van je calorieën, dien je voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Tevens is je waterinname erg belangrijk. Je spieren bestaan namelijk voor 75% uit water. Als richtlijn zou je 3 tot 4 liter water per dag aan kunnen houden. Het aantal eetmomenten en de timing spelen weliswaar mee, maar zijn minder van belang. Een voedingsschema fitness waarin grondig staat wat je precies mag eten en hoeveel, is het allerbelangrijkst. Voorbeeld receptjes zijn altijd mooi meegenomen en ook is het fijn om een trainingsschema te hebben. Combineer je trainingsschema met je voedingsschema fitness voor het beste resultaat!

Extra tips om spiermassa te kweken

Je ontbijt is een zeer belangrijk eetmoment. Je start de dag het liefst met een havermout ontbijtje. Lekker wat havermout met amandelmelk bijvoorbeeld. Doe hier wat bosbessen en banaan doorheen. De koolhydraten worden langzaam opgenomen, waardoor je geen hongerig gevoel zult krijgen. De bosbessen en banaan zitten bovendien boordevol vitaminen en mineralen. Voor de lunch zou je kunnen gaan voor wat kipfilet met groenten. De eiwitten in de kip zullen je spieren helpen herstellen. Maaltijden met veel eiwitten zijn dan ook een must. Van groenten kun je ontzettend veel eten. Een mix van verschillende soorten groentes is ideaal voor je spieren en je lichaam. Als diner kun je bijvoorbeeld kiezen voor koolhydraten in de vorm van pasta. Eet je pasta met een bolognesesaus gemaakt van mager rundergehakt en courgette. Zowel volkorenpasta als witte pasta is prima. Gebruik wel olijfolie bij de bereiding van je avondeten.

Gerelateerd nieuws  Kleding aanpassen op jouw figuur voor meer zelfvertrouwen

Indien je geïnteresseerd bent in een artikel over beef. Kun je hier klikken.

Tussendoortjes voor meer spiermassa

Als tussendoortjes zou je bijvoorbeeld kunnen gaan voor een handje gemengde ongezouten noten. Volkoren crackers met wat hüttenkäse en komkommer zorgen dat je gezonde vetten combineert met volkoren producten. Yoghurt met een appel of een flinke bak kwark zijn ook top als tussendoortje. Kwark en yoghurt zijn per slot van rekening zeer goede bronnen van eiwitten. De vezels in appels helpen om je cholesterol te verlagen. Een gevarieerd en gebalanceerd dieet is uiteindelijk het meest gezond voor jouw lichaam en spieren!

Voedingsschema fitness

Recent

Steeds meer woningen in lege kantoorpanden

08/04/2024

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

28/03/2024

Problemen met de buren over de erfgrens?

26/03/2024

Vocht plekken in de muur? Dit kan de oorzaak zijn

24/03/2024

Verbouwen? Hoe je dat zelf het meest efficiënt doet

18/03/2024

Meer in deze categorie

Financiële gezondheid: het belang van een betaalbare ziektekostenverzekering

|
Gezondheid

Hoe celebrities op de rode loper altijd een vlekkeloze uitstraling bereiken.

|
Gezondheid

Hoe slaap invloed heeft op je huid

|
Gezondheid

Ontdek de wereld van wodka: Soorten en smaken

|
Eten en Drinken
© Copyright Significant Marketing 2024
Made with
Web Wings
hello world!