Een spanningsomvormer is een geweldig apparaat. Dit apparaat zet gelijkstroom om in wisselstroom. Waarom dit zo fantastisch is? Nou dat is heel simpel. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om, met behulp van zonnepanelen, energie in jouw camper te kunnen gebruiken!

Genieten van spanningsomvormers

Zie je het al voor je? Heerlijk! Lekker verse koffie drinken, terwijl jouw camper ergens in de middle of nowhere staat? Of gewoon lekker in de Ardennen?

Spanningsomvormers zijn hot! Prachtig hoeveel mogelijkheden er zijn. Van zonnepanelen op de camper, tot een koffiezetapparaat of een laptop in de auto, er kan zoveel!

Wat is daarvoor belangrijk?

Het voltage van de omvormer moet hetzelfde zijn, als die van de aangesloten accu of van de zonnepanelen. Als je gebruik wilt maken van de 12 volt (V) aansluiting in de auto dan heb je dus een omvormer nodig van 12 V.

Om de juiste omvormer te kiezen, is het van belang om te weten waar het voor gebruikt wordt. Is het voor zonnepanelen, voor de auto, voor de camper of voor een boot? Als je weet welk apparaat je daarop wilt aansluiten, kan de zoektocht naar de juiste omvormer beginnen.

Bij zonnepanelen voor een camper komen weer andere zaken kijken, dan bij een laptop in de auto. Zo is het vermogen van de omvormer, vaak twintig procent kleiner tot maximaal 10 procent groter, dan de capaciteit (aantal WP) van de zonnepanelen. Een installateur kan uitrekenen wat het beste is in jouw situatie.

In de auto is niet alleen het vermogen van belang, het is ook fijn dat een omvormer compact is. Waar je ook over na moet denken is of je een gemodificeerde sinusvormer nodig hebt of een zuivere sinusvormer. Het zal je misschien niks zeggen, Maar belangrijk is het wel. Voor sommige apparatuur, zoals bijvoorbeeld scheepselektronica, maar ook voor een stofzuiger en een oplader, is er namelijk een zuivere sinusomvormer nodig.

Spanningsomvormers kies je zorgvuldig uit

Laat je goed informeren. Doet dit bij bijvoorbeeld bij de leverancier (en installateur indien van toepassing) van de apparatuur en bij de leverancier van de spanningsomvormers.

spanningsomvormers